Cele mai citite
 


Alba: Încă o fetiţă internată cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară
sâmbătă, 31 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alba Iulia, 31 iul /Agerpres/ - Doi dintre cei opt copii internaţi, joi, în Spitalul din Cîmpeni, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, au fost externaţi la cererea părinţilor, sub semnătura lor, iar o altă fetiţă din grupul cazat la o pensiune din Albac a necesitat spitalizare, a informat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Cristina Galoş.
Opt copii şi un adult din Bucureşti cazaţi la o pensiune de patru margarete din localitatea Albac, din Munţii Apuseni, au fost internaţi la Spitalul din Cîmpeni, cu greţuri, vomă, dureri abdominale colicative, diaree şi subfebrilităţi, sub suspiciunea de toxiinfecţie alimentară. Celor nouă, care au fost internaţi în cursul serii de joi, li s-a instituit tratament de reechilibrare hidroelectrolitică, antibioterapie, antiemetice şi antispastice.
Doi dintre copii au fost între timp externaţi, iar sora unuia dintre băieţii spitalizaţi încă de joi a fost internată ulterior, potrivit doctorului Cristina Galoş.
Alte 40 de persoane, majoritatea copii, sunt ţinute sub supraveghere medicală, fiind limitat accesul către acestea, a precizat, vineri, Cristina Galoş.
Specialişti de la DSP Alba au demarat o anchetă epidemiologică în acest caz.
De asemenea, o echipă de medici veterinari de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba s-a deplasat la pensiunea respectivă pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi recoltarea de probe pentru efectuarea examenelor de laborator.
Inspectorii DSVSA Alba au sancţionat contravenţional administratorul pensiunii cu o amendă în valoare de 30.000 de lei, pentru neasigurarea lanţului frigorific în cadrul produselor refrigerate sau congelate.
De asemenea, s-a decis suspendarea temporară a activităţii până la remedierea deficienţelor constatate şi transferul turiştilor la o altă pensiune.
Grupul de 38 de copii şi 12 adulţi provine din Bucureşti. Aceştia s-au cazat în pensiunea respectivă, una dintre cele mai cunoscute din Apuseni, în cursul zilei de miercuri, iar primele semne de îmbolnăvire au apărut la doi copii joi dimineaţă.
Este primul caz de acest gen înregistrat în judeţul Alba în ultimii zece ani. AGERPRES/ (AS - Marinela Brumar)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Argeş: 14 copii de la o şcoală din Piteşti au fost interneţi cu toxiinfecţie alimentară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Prahova: CJ reia programul 'Lapte şi corn', după suspendarea acestuia în urma zecilor de suspiciuni de toxiinfecţie alimentară Ploieşti, 2 dec/ Agerpres/- Consiliul Judeţean (CJ) Prahova reia derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn', care a fost suspendat temporar după ce aproape 60 de copii de la mai multe şcoli din judeţ au prezentat suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, având nevoie de îngrijiri medicale.
Alba: Ancheta DSP Alba a stabilit o contaminare masivă cu salmonela în cazul nuntaşilor de la Bistra Autorităţile sanitare din Alba au constatat o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria din Bistra unde, săptămâna trecută, a fost preparată mâncarea pentru o nuntă care s-a soldat cu spitalizarea a aproximativ unui sfert dintre participanţi.
Alba: Încă nouă copii din Sebeş internaţi cu toxiinfecţie alimentară Alţi nouă copii din Sebeş au fost internaţi, duminică, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, ridicând la 30 numărul celor care au necesitat spitalizare după ce au mâncat, în urmă cu câteva zile, la o grădiniţă cu program prelungit din...
Braşov: Rezultatele finale ale analizelor DSVSA la lapte şi corn sunt negative Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov a finalizat, miercuri, analizele privind laptele, cornul şi paiele de unică folosinţă folosite de elevii şcolilor generale nr.31 din Braşov şi nr.2 din Codlea, iar acestea sunt negative, a declarat, pentru AGERPRES, directorul...