Cele mai citite
 


Femeia de 240 de kilograme a murit la Craiova
duminică, 1 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 1 aug /Agerpres/ - Femeia obeză din comuna Drăghiceni, judeţul Olt, care în februarie anul acesta, atunci când a născut o fetiţă, cântărea 240 de kilograme, a murit duminică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce sâmbătă seara fusese dusă la spitalul din Slatina cu probleme respiratorii.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Florin Petrescu, a declarat că femeia a fost adusă la Craiova în stop cardio-respirator şi medicii au încercat mai mult de o jumătate de oră să o resusciteze, însă nu mai putut face nimic.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina femeia obeză, Victoria Lăcătuş, a fost adusă sâmbătă seara cu ambulanţa din comuna Drăghiceni şi duminică noaptea a fost nevoie şi de ajutorul pompierilor pentru a o urca pe tânără în ambulanţă de la spitalul din Slatina pentru a o duce la Craiova.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, 'în jurul orelor 20:55 echipajul SMURD din Caracal a fost solicitat să ajute echipajul Serviciului de Ambulanţă Caracal pentru a muta din ambulanţă în spital o pacientă supraponderală de 25 de ani. Echipajul s-a deplasat dar nu a mai intervenit luându-se hotărârea, de către cadrele medicale, ca femeia să fie transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. În jurul orei 03:00 personalul UPU Slatina a solicitat un echipaj ISU din Slatina pentru transportul aceleiaşi persoane din spital la ambulanţă în vederea trimiterii acesteia la Spitalul Municipal Craiova'.
Starea femeii s-a înrăutăţit în drum spre Craiova şi a murit la scurt timp după ce a fost dusă la SJU Craiova. Pentru stabilirea exactă a cauzelor decesului se va efectua necropsia.
Victoria Lăcătuş a ajuns în atenţia presei în luna februarie a acestui an când a avut nevoie de ajutorul echipajelor ISU pentru a fi transportată de la Craiova la Bucureşti pentru a naşte, din cauza greutăţii corporale de peste 240 de kilograme. Ea a născut o fetiţă de 2,9 kilograme la un spital din Bucureşti. AGERPRES/(AS-Cristina Matei)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Posibile disfuncţionalităţi în cazul pacientei obeze decedate Slatina, 1 aug /Agerpres/ - Femeia de 240 de kilograme din Drăghiceni, care a decedat la spital la Craiova, a stat în ambulanţă, în cursul nopţii trecute, o oră şi treizeci de minute pentru a fi trasportată de la UPU Slatina la UPU Craiova, deşi era în stare foarte gravă.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Olt: Medicul Cornel Fulga de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost concediat Comitetul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, luni, desfacerea contractului de muncă al medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cornel Fulga, cercetat disciplinar după ce luna trecută un pacient în vârstă de 65 de ani a murit la spital fără a fi consultat.
Olt: Tomograf nou şi modernizări la UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Un computer tomograf nou a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), care a fost anul acesta extinsă, modernizată, recompartimentată şi dotată cu echipamente medicale, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Andrei Iordache.
Olt: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe după moartea unui pacient cu degete tăiate Conducerea Spitalului Judeţean Olt a început o anchetă administrativă după ce un pacient în vârstă de 63 de ani, care a ajuns sâmbătă la spital cu degetele de la o mână tăiate, a murit ca urmare a unui infarct.
Vrancea: Ambulanţă SMURD, neutilizată din cauza lipsei medicilor Singura ambulanţă de terapie intensivă de la SMURD Vrancea nu poate fi utilizată din cauza deficitului de personal de la Unitatea de Primiri Urgenţe - SMURD din judeţ.