Cele mai citite
 


Olt: Posibile disfuncţionalităţi în cazul pacientei obeze decedate
duminică, 1 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 1 aug /Agerpres/ - Femeia de 240 de kilograme din Drăghiceni, care a decedat la spital la Craiova, a stat în ambulanţă, în cursul nopţii trecute, o oră şi treizeci de minute pentru a fi trasportată de la UPU Slatina la UPU Craiova, deşi era în stare foarte gravă.
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina susţine că la Slatina s-a intervenit operativ, deşi a fost foarte dificil, dar la Craiova ar fi putut apărea disfuncţionalităţi.
Şi managerul Serviciului Judeeţan de Ambulanţă Olt are neclarităţi legate de ce s-a întâmplat la Craiova cu pacienta transportată cu ambulanţa din Olt.
Potrivit reprezentanţilor ISU din judeţele Olt şi Dolj reiese că la ora ora 3:15 bolnava a fost pusă în ambulanţă la Slatina, iar la ora 4:50 pompierii din Dolj au început să acţioneze pentru a o duce din ambulanţa aflată la spitalul din Craiova la UPU. Între cele două spitale distanţa este mai mică de 60 de kilometri şi poate fi parcursă în mai puţin de o oră.
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Romeo Stănculescu, a explicat ce s-a întâmplat noaptea trecută cu pacienta obeză, el fiind de gardă şi asistând la o parte din intervenţiile personalului medical.
'Bolnava a fost adusă de la Spitalul municipal Caracal în jurul orei 12:30 în cursul nopţii. La Unitatea de Primire Urgenţe din Slatina a fost consultată şi internată de urgenţă la Terapie Intensivă, având în vedere că era în stare foarte gravă, avea febră foarte mare, dispnee accentuată şi cianoză intensă. S-a pus diagnosticul de insuficienţă respiratorie acută, probabil stare toxico-septică. La Terapie Intensivă i s-a făcut intubaţie, s-a făcut ventilaţie mecanică, prin sondă oro-traheală, timp în care s-a luat legătura cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova pentru a fi transportată acolo. La Terapie Intensivă au fost prezenţi patru medici la intervenţia pentru ventilaţie mecanică a pacientei', a spus Romeo Stănculescu.
Acesta susţine că la SJU Slatina bolnava a fost tratată operativ, dar ar fi putut apărea disfuncţionalităţi la transportul pacientei din şi în ambulanţă la Caracal sau la Craiova.
'La noi totul s-a desfăşurat operativ dar cred că oportun era ca de la Caracal să fie dusă imediat la Craiova. Apoi am auzit că la Craiova ar fi stat mai mult în ambulanţă. Era cel mai bine dacă era dusă de prima dată la Craiova fără să mai fie adusă la Slatina', a opinat Stănculescu.
Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, Laurenţiu Moisiu, a spus că atunci când se întâmplă un eveniment tragic se caută vinovaţi deşi acel eveniment se produce fără a fi vina cuiva şi crede că la fel se întâmplă şi în cazul femeii supraponderale.
'Nimeni nu întreabă cum de descurcăm cu personalul, cu fondurile, dar toţi arată cu degetul. Ştiu traseul ambulanţei cu bolnava supraponderală şi acuzaţiile sunt nefondate. Sunt neclarităţi despre ce s-a întâmplat la Craiova', a arătat Moisiu.
Transportul pacientei din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în ambulanţă şi din ambulanţă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova s-a făcut cu ajutorul echipajelor de pompieri din judeţele Olt şi Dolj.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Ionuţ Cârciumaru, la Slatina pompierii au intervenit pentru transferul bolnavei supraponderale de la UPU în ambulanţă la ora 3:01 şi intervenţia a durat 10 minute, astfel că la 3:20 echipajul s-a înapoiat la sediul ISU Olt.
La ora 4:50 Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a solicitat ISU Dolj ajutorul pentru a transfera femeia supraponderală din ambulanţă la UPU. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoşilă, la intervenţie s-a deplasat Detaşamentul 1 Craiova cu 6 subofiţeri care au transportat femeia la UPU Craiova.
Femeia supraponderală, Victoria Lăcătuş, în vârstă de 24 de ani, din comuna Drăghiceni, mamă a unei fetiţe pe care a născut-o în februarie acest an prin cezariană, a murit la spitalul craiovean după ora 5:00. Pentru stabilirea exactă a cauzelor morţii va fi efectuată necropsia. AGERPRES/(AS-Cristina Matei, Maria Mitrică)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt:Anchetă în cazul morţii unui pacient la Spitalul Slatina Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, miercuri, suspendarea din activitate a medicului de la Unitatea de Primire Urgenţe Cornel Fulga, după ce acesta a pus unui pacient diagnosticul de "beţie", fără a-l consulta, iar pacientul a murit la scurt timp din cauza unor probleme cardiace...
Femeia de 240 de kilograme a murit la Craiova Slatina, 1 aug /Agerpres/ - Femeia obeză din comuna Drăghiceni, judeţul Olt, care în februarie anul acesta, atunci când a născut o fetiţă, cântărea 240 de kilograme, a murit duminică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce sâmbătă seara fusese dusă la spitalul din Slatina cu probleme respiratorii...
Olt: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe după moartea unui pacient cu degete tăiate Conducerea Spitalului Judeţean Olt a început o anchetă administrativă după ce un pacient în vârstă de 63 de ani, care a ajuns sâmbătă la spital cu degetele de la o mână tăiate, a murit ca urmare a unui infarct.
Olt: Deficit de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina, cunoscut în plan naţional din cauza scandalurilor provocate de moartea unor pacienţi, funcţionează cu un deficit de 50 de medici şi nu are niciun specialist în Ortopedie infantilă.
Vrancea: Ambulanţă SMURD, neutilizată din cauza lipsei medicilor Singura ambulanţă de terapie intensivă de la SMURD Vrancea nu poate fi utilizată din cauza deficitului de personal de la Unitatea de Primiri Urgenţe - SMURD din judeţ.
Olt: Medicul de la UPU Slatina, Cornel Fulga, susţine că este nevinovat Medicul Cornel Fulga de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, cercetat penal în cazul decesului unui pacient, a declarat vineri jurnaliştilor că se consideră nevinovat şi că a făcut ce trebuia, respectiv l-a trimis pe pacient la Secţia Psihiatrie pentru...