Cele mai citite
 


Dirijorul japonez Seiji Ozawa şi-a confirmat revenirea pe scenă
marţi, 3 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Celebrul dirijor nipon Seiji Ozawa, diagnosticat cu un cancer de esofag, a confirmat faptul că va reveni pe scenă din luna septembrie, revenire pe care a calificat-o drept o 'a doua viaţă', informează luni AFP.
Maestrul, care împlineşte la 1 septembrie 75 de ani, a susţinut că noua sa viaţă a început de duminică, odată cu repetiţia de jumătate de oră la care a participat alături de un grup de tineri muzicieni din oraşul Matsumoto (centrul Japoniei).

'Am dirijat din nou o orchestră şi am sentimentul unui vis devenit realitate', a susţinut artistul adulat în Japonia la fel ca şi peste hotare într-o conferinţă de presă în care abia îşi stăpânea emoţiile.

Seiji Ozawa îşi va face revenirea pe scenă tot la Matsumoto, prefectura Nagano, cu ocazia festivalului Saito Kinen din perioada 5 - 9 septembrie, după o pauză de peste 6 luni.

Printre zâmbete şi lacrimi, Seiji Ozawa a mai adăugat că va avea nevoie şi de un nou costum de concert, după ce a pierdut peste 15 kilograme din cauza luptei cu boala.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia: 13 tipuri de cancer ar putea fi depistate timpuriu datorită unui simplu test sanguin Centrul naţional al cancerului din Japonia intenţionează să dezvolte în cinci ani o metodă cu ajutorul căreia să se depisteze în stadiu timpuriu 13 tipuri de cancer printr-un simplu test sanguin, a anunţat instituţia, preluată marţi de AFP.
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
Cancer de esofag operat cu succes, în PREMIERĂ pentru sistemul medical privat din România Extirparea unei tumori la nivelul esofagului, o intervenție chirurgicală deosebit de complexă, a fost finalizată cu succes a fost realizată, în premieră în sistemul medical privat din România, la Spitalul Sf. Constantin din Brașov, în data de 1 iunie 2015. Spitalul Sf. Constantin din Brașov...
Japonia: 26 de cazuri de cancer al tiroidei confirmate şi alte 32 probabile la copii din zona Fukushima Un studiu despre impactul radiaţiilor produse în urma catastrofei de la Fukushima asupra locuitorilor prefecturii în care este situată centrala atomică a relevat că 26 de minori sunt bolnavi de cancer al tiroidei şi alţi 32 sunt suspectaţi că ar avea aceeaşi maladie, fără a se stabili însă cu precizie...
Japonia: Un caz de cancer tiroidian descoperit după criza nucleară de la Fukushima O comisie guvernamentală din prefectura Fukushima, care investighează impactul crizei nucleare de anul trecut asupra sănătăţii localnicilor, a anunţat marţi că a fost descoperit un caz de cancer tiroidian la o persoană tânără, informează agenţia niponă Kyoto.
Ceaiul băut fierbinte creşte riscul cancerului de esofag - studiu Persoanele cărora le place să-şi bea ceaiul sau cafeaua foarte fierbinte se expun unui risc crescut de cancer la esofag, conform unui nou studiu preluat de The Times.