Cele mai citite
 


A doua conferinţă naţională a pacienţilor cu afecţiuni hepatice
marţi, 3 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul pe Europa al Alianţei Mondială pentru Hepatită (AMH), Achim Kautz, va participa la cea de a doua ediţie a conferinţei naţionale a pacienţilor cu afecţiuni hepatice (APAH-RO), care va avea loc la Iaşi, Casa de Oaspeţi 'Sf. Nicolae' - Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, între 1-3 octombrie 2010, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.
Conferinţa Naţională a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (APAH-RO), care va avea ca temă 'Hepatita, o problemă de sănătate publică?!', doreşte să analizeze această temă, dar şi să creeze o legătură tot mai strânsă între pacienţi şi medici. Pacienţii vor avea prilejul să afle o serie de informaţii utile despre problematica hepatitei la copii, hepatita şi alimentaţia, hepatita şi oncologia, coinfecţiile hepatitice, posibile complicaţii, dar şi despre accesul la tratament sau rolul asociaţiilor de pacienţi.
Alianţa Mondială pentru Hepatită este o coaliţie mondială care reprezintă aproximativ 280 de milioane de pacienţi cu hepatită din întreaga lume. AMH a stabilit în 2008 Ziua Mondială a Hepatitei, o iniţiativă condusă în întregime de pacienţi.
În cadrul conferinţei, vor fi prezenţi aproximativ 200 de pacienţi cu afecţiuni hepatice, reprezentanţi ai asociaţiilor APAH-RO, medici.
Evenimentul se va bucura şi de prezenţa prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, şi dr. Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
APAH-RO lansează cu acest prilej un concurs de creaţie (în care sunt incluse pictura, artele plastice, poezia etc), adresat exclusiv pacienţilor cu afecţiuni hepatice cu tema 'Hepatita nu infectează creaţia'. Concursul se va desfăşura în două etape. În prima etapă (1 august - 15 septembrie, data poştei) pacienţii trebuie să îşi trimită creaţiile la sediul APAH-RO din str. Griviţei, nr. 91, ap. 6, sc. D, Braşov, iar în doua etapă lucrările vor fi expuse la Iaşi, în cadrul Conferinţei Naţionale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice:Tot mai multe persoane sunt depistate cu virsul hepatic B şi cu ciroză Tot mai mulţi pacienţi vin la Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi spun că au descoperit că au virusul hepatic B sau că au ciroză, a declarat vineri preşedintele asociaţiei, Marinela Debu.
Braşov: Pacienţii cu afecţiuni hepatice au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi o strategie integrată Braşov, 21 oct/Agerpres/- Pacienţii cu afecţiuni hepatice susţin că au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi de o strategie integrată. De asemenea, ei cer autorităţilor responsabile să extindă tratamentul fără Interferon pentru toţi pacienţii şi să existe continuitate în acest tratament foarte necesar...
Iaşi: A doua ediţie a conferinţei naţionale a asociaţiei pacienţilor cu afecţiuni hepatice Iaşi, 1 oct /Agerpres/ - Aproximativ 150 de pacienţi participă în acest sfârşit de săptămână, la Iaşi, la a doua ediţie a Conferinţei Naţionale a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO).
Braşov: Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice cere MS actualizarea listei compensatelor Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a făcut vineri, în cadrul unei conferinţe la Braşov, un apel la Ministerul Sănătăţii pentru actualizarea listei medicamentelor compensate pentru bolnavii cu hepatite virale, dezvoltarea de programee de screening şi o informare reală pentru...
Braşov: Avem nevoie de un program naţional pentru tratarea hepatitelor de tip B şi C Pentru tratarea hepatitelor de tip B şi C este nevoie de un program naţional în care să fie testate în primul rând categoriile de risc, a declarat, vineri, Adriana Moţoc, medic specialist în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale "Victor Babeş" din Bucureşti, într-o conferinţă de presă...
Ziua Mondială a Hepatitei Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), împreună cu Alianţa Mondială a Hepatitei (WHA), Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (ELPA) şi Alianţa Pacienţilor Cronici din România, marchează pe 28 iulie, în Parcul Unirii din Bucureşti, Ziua Mondială a Hepatitei...