Cele mai citite
 


Braşov: Proiect pentru asigurarea sănătăţii şi securităţii angajaţilor
marţi, 3 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania Lafarge Ciment România derulează de la 1 august proiectul 'Calitate şi productivitate prin asigurarea sănătăţiii şi securităţii angajaţilor' selectat spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial-Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, informează compania, prin intermediul unui comunicat remis presei luni.
Proiectul, cu o durată de 12 luni, se adresează tuturor angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în sediul central din Bucureşti şi în uzinele de la Medgidia, judeţul Constanţa, Hoghiz, judeţul Braşov, şi Târgu-Jiu, judeţul Gorj, şi îşi propune să contribuie la conştientizarea personalului asupra riscurilor specifice industriei, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor profesionale şi a accidentelor la locul de muncă.
Proiectul cuprinde activitatea de evaluare a stării de sănătate a angajaţilor şi informare medicală, cursuri specifice de prim ajutor, de stingere a incendiilor, cursuri de formare SSM pentru categoriile de personal care desfăşoară activităţi cu risc ridicat, cât şi activităţi de informare-educare-comunicare, se mai precizează în comunicatul de presă.
Potrivit comunicatului, acest proiect se încadrează în politica de sănătate şi securitate a companiei care, pe lângă stabilirea de proceduri şi obligativitatea utilizării de echipamente de protecţie, vizează mai ales adoptarea unor atitudini favorabile şi exersarea comportamentelor sănătoase atât la locul de muncă, cât şi acasă.
Anual, la nivelul companiei se derulează activităţi pentru stabilirea celor mai eficiente acţiuni pentru prevenirea riscurilor la locul de muncă şi sunt implementate proiecte de exersare a comportamentelor sigure ce implică direct angajaţii prin participarea la activităţi specifice, inclusiv de sensibilizare, cu ajutorul unor materiale de informare adecvate, se mai arată în comunicatul de presă.
În România, Lafarge activează cu toate liniile sale de activitate: ciment, agregate, betoane, gips. Are 40 de siteuri industriale şi numără 1.300 de angajaţi. În anul 2009 a înregistrat o cifră de afaceri de 270 de milioane de euro. Lafarge este lider mondial în industria materialelor de construcţii determinând poziţii de vârf în toate diviziile sale: ciment, agregate&betoane şi gips. Are peste 78.000 de angajaţi în 78 de ţări şi a înregistrat anul trecut vânzări de 15,8 miliarde de euro.
În 2010, pentru al şaselea an consecutiv Lafarge a fost calificată printre 'cele mai durabile 100 coropraţii din lume', se mai precizează în comunicatul de presă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Activitatea ministerelor în 2011 - retrospectivă economică Revista The Banker, ce aparţine grupului Financial Times, a acordat ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, premiul Ministrul de Finanţe al anului în Europa.
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date:
Finanţare europeană de 4,5 milioane lei pentru informare şi asistenţă în domeniul mobilităţii forţei de muncă Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU), cofinanţează cu peste 4,5 milioane de lei proiectul internaţional 'SAFE' de asistenţă în domeniul mobilităţii forţei de muncă, prin care vor fi înfiinţate în România cinci centre de tip help desk, zece...
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date:
Comunicat de presă - ALDE COMUNICAT DE PRESÃ