Cele mai citite
 


Hunedoara: Ajutor pentru paramedicii SMURD
marţi, 3 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Salvital, care gestionează activitatea modulelor SMURD din judeţul Hunedoara, a câştigat o finanţare nerambursabilă în valoare de 71.304 dolari din partea Fundaţiei Soros România pentru susţinerea activităţii paramedicilor din cadrul acestui serviciu de urgenţă, proiectul derulându-se pentru o perioadă de un de zile, din august 2010 până în 31 iulie 2011.
'Această sumă de bani va fi folosită pentru susţinerea financiară a salarizării şi echipării corespunzătoare a paramedicilor angajaţi ai Asociaţiei Salvital, pentru organizarea de instruiri şi evaluări periodice ale personalului paramedical, exerciţii şi aplicaţii demonstrative. Prin derularea acestui proiect sperăm să menţinem standardul asistenţei medicale de urgenţă în judeţul Hunedoara la nivel european', a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Salvital Hunedoara, Petru Mărginean.
El a menţionat că finanţarea obţinută va permite menţinerea în activitate a celor opt module SMURD din judeţul Hunedoara şi plata integrală a salariilor celor 82 de paramedici, în condiţiile în care, din cauza fondurilor insuficiente, o parte a personalului a fost nevoită să plece în şomaj tehnic, câte două luni de zile, prin rotaţie, până în septembrie.
Proiectul Asociaţiei Salvital a fost selectat pentru finanţare din 'Fondul de urgenţă', program internaţional creat de George Soros pentru atenuarea efectelor negative ale crizei economice internaţionale. În competiţia de proiecte au fost înscrise mai multe organizaţii din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, dar şi din Asia Centrală, iar evaluarea documentaţiilor s-a făcut la Budapesta.
Activitatea SMURD în judeţul Hunedoara este asigurată din cotizaţiile pe care autorităţile locale ar trebui să le achite Asociaţiei Salvital. În prezent, Asociaţia are de recuperat restanţe de peste 800.000 de lei de la mai multe primării hunedorene, cele mai mari datorii fiind consemnate la Primăria Lupeni, cu 300.000 de lei.
Pe de altă parte, Consiliul Judeţean Hunedoara, primăriile Deva, Hunedoara, Petroşani şi mai multe comune şi-au achitat obligaţiile financiare în avans faţă de Asociaţia Salvital.
Anul trecut, paramedicii SMURD au fost solicitaţi să intervină în aproape 4.700 de cazuri, cu 86 la sută mai mult faţă de 2008. Cele mai multe intervenţii au avut loc în zonele Deva, Hunedoara, Petroşani şi Vulcan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: SMURD va fi afectat de reorganizarea teritorială a judeţelor Reorganizarea administrativă a României va afecta activitatea SMURD Hunedoara, care ar putea pierde principala sursă de finanţare asigurată din fondurile Consiliului Judeţean, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Salvital-SMURD Hunedoara, Petru Mărginean.
Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara nu fac parte din structura ISU Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara sunt singurii din ţară care nu fac parte din structura Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ei fiind angajaţii unei asociaţii care este finanţată din fondurile membrilor săi, cei mai importanţi fiind Consiliul Judeţean şi primăriile de oraşe şi comune...
Paramedicii SMURD hunedoreni au cele mai mici salarii din ţară, spune primarul din Deva Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara au între cele mai mici salarii din ţară, în condiţiile în care nu s-a reuşit încadrarea acestora pe funcţii în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), din motive birocratice, a declarat luni primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.
Hunedoara: Un nou modul SMURD se va deschide în Baru, pe DN66, la jumătatea distanţei dintre Haţeg şi Petroşani Un nou modul SMURD va fi deschis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara în localitatea Baru, pe DN 66, la jumătatea distanţei dintre oraşele Haţeg şi Petroşani, scopul urmărit fiind reducerea timpului în care paramedicii pot ajunge la locul unor accidente, a declarat luni şeful ISU...
Hunedoara: Paramedicii de la două module SMURD au intrat în şomaj tehnic Paramedicii de la modulele SMURD din zona Uricani-Lupeni şi din municipiul Brad au intrat, marţi, în şomaj tehnic, pentru o lună, din cauza fondurilor insuficiente de care dispune Asociaţia Salvital-SMURD Hunedoara, cea care se ocupă de administrarea acestui serviciu în judeţ.
Hunedoara: Acţiune de susţinere a SMURD desfăşurată de automobiliştii din Deva Peste 50 de maşini din Deva, în care se aflau aproape o sută de persoane, au luat parte, sâmbătă dimineaţa, la o acţiune prin care au dorit să-şi arate susţinerea faţă de SMURD şi doctorul Raed Arafat, participanţii rulând cu autoturismele într-o coloană care a străbătut cele mai importante artere de...