Cele mai citite
 


Somnul îndelungat dăunează sănătăţii
marţi, 3 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Somnul
 

Excesul, dar şi lipsa de somn, cresc riscul de a face boli cardiovasculare, arată un studiu american, care adaugă că durata ideală de somn ar fi şapte ore. Studiul, efectuat de Facultatea de Medicină din Virginia Occidentală (Statele Unite) şi publicat în revista Sleep, îi avertizează pe cei cărora le place să doarmă mult: sănătatea lor este în pericol, scrie site-ul lesquotidiennes.com.

Potrivit cercetării, excesul de somn ar afecta glandele endocrine şi funcţiile metabolice. Persoanele care dorm în mod obişnuit mai mult de nouă ore pe noapte riscă o dată şi jumătate mai mult să facă boli cardiovasculare decât cele care dorm 'doar' şapte ore.

La fel de dăunătoare este şi lipsa somnului, care ar duce la slăbirea toleranţei la glucoză, la o sensibilitate redusă la insulină sau la creşterea presiunii arteriale. Cine doarme mai puţin de cinci ore are şanse de două ori mai mari să sufere de insuficienţe coronariene, angine pectorale sau să facă infarct. Soluţia este un somn de şapte ore pe noapte. Nici mai mult, nici mai puţin.

Rămâne de descoperit cauza legăturii între durata somnului şi bolile cardiovasculare, lucru pe care studiul n-a ajuns să-l explice, încheie site-ul les quotidiennes.com.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum iti influenteaza dieta alimentara modul in care dormi Se stie ca prea putin somn are impact asupra obiceiurilor alimentare, asupra apetitului, castigului in greutate si asupra altor functii metabolice, dar se stie prea putin despre modul in care diferitele diete joaca un rol in ce priveste cat de bine dormi. Un nou studiu a evaluat dietele si tiparele...
Un somn mai lung de nouă ore este periculos pentru sănătate (studiu) Un somn sănătos este foarte important şi la fel de importantă este şi durata somnului. Cine doarme prea mult îşi poate pune în pericol sănătatea. La fel ca alcoolul şi fumatul, abuzul de somn poate avea un efect nefast asupra organismului - este concluzia la care au ajuns cercetători de la Universitatea...
Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare (studiu) Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unor cercetători sud-coreeni, un extract de zmeură neagră ar putea reduce simptomele sindromului metabolic (care reuneşte cel puţin trei condiţii dintre obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroza, rezistenţa...
Lipsa somnului stimulează pofta de mâncare (studiu) Participanţii la un studiu, care au dormit doar cinci ore pe noapte timp de o săptămână şi au avut acces nelimitat la mâncare, au luat în greutate. Cercetări anterioare arătaseră că lipsa somnului poate duce la luarea în greutate, fără a fi determinate clar efectele asupra metabolismului, scrie 20minutes...
Lipsa somnului îi face pe oameni excesiv de optimişti (studiu) New York, 8 mar/Agerpres/ - Oamenii care nu dorm au tendinţa să fie extrem de optimişti înainte să ia nişte hotărâri şi sunt mai înclinaţi decât ceilalţi să rişte, arată un studiu american publicat marţi şi citat de AFP.
Medicii italieni afirmă că somnul după prânz măreşte riscul accidentelor cardiovasculare Somnul după prânz măreşte riscul accidentelor vasculare pentru că facilitează acumularea grăsimilor la nivelul viscerelor, afirmă medici neurologi italieni, citaţi marţi de cotidianul Corriere della Sera.