Cele mai citite
 


Bacău: Ambulatoriu de specialitate, deschis la Spitalul de urgenţă din Moineşti
marţi, 3 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un ambulatoriu de specialitate, complet reabilitat în urma implementării unui proiect finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, a fost deschis, luni, la Spitalul de urgenţă din Moineşti pentru activităţi curente de deservire a populaţiei.
Costurile totale au fost de 1.500.000 de euro, din care 98 la sută 'bani europeni' şi doi la sută contribuţia Consiliului municipal Moineşti.
Inaugurarea survine după ce, în cursul săptămânii trecute, devenise funcţional şi noul bloc operator al spitalului, a cărui reamenajare şi dotare cu aparatură chirugicală modernă, de ultimă generaţie, a costat peste 250.000 de euro.
Cele două investiţii s-au constituit în 'corolarul' manifestărilor derulate timp de cinci zile sub genericul 'Zilele medicale al spitalului din Moineşti', eveniment ce a reunit peste o sută de medici şi asistenţi medicali din ţară, din Franţa, Germania, Italia, Belgia, Spania ţi Republica Moldova, dar şi oameni politici, reprezentanţi ai unor instituţii publice centrale ori judeţene.
Evenimentul a fost organizat, sub patronajul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' Iaşi, Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi al Colegiului Medicilor Bacău, de municipalitatea din Moineşti.
În programul acestei importante reuniuni medicale, ajunse la a V-a ediţie, au fost incluse atât dezbateri, cursuri, conferinţe de specialitate, între care, o noutate pentru această manifestare, videoexpunerea susţinută de la Strasbourg de prof. univ. dr. Roger Dallemagne, cât şi, de asemenea, în premieră, demonstraţii operatorii la care participanţii au asistat direct ori prin intermediul unei transmisii TV.
'Au avut loc 14 intervenţii chirurgicale demonstrative, dintre care şase în premieră pentru spitalele băcăuane, pe tehnologie de vârf, între care tehnica sleeve, mini-invazivă, a declarat, luni, pentru AGERPRES, doctorul Adrian Cotîrleţ, managerul spitalului din Moineşti. El a mai spus că 'echipele de chirurgi şi asistenţi au fost conduse de personalităţi medicale din Uniunea Europeana şi au fost întregite de medicii specialişti din spitalul din Moineşti'.
Organizatorii au ales demonstraţii operatorii în specialităţile chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, oftalmologie şi ortopedie.
Prof.dr. Jose Manuel Lopez, de la Spitalul Universitar Vall d'Hebron din Barcelona, care a efectuat intervenţii de chirurgie generală avându-l alături pe colegul său prof. dr. Ramon Villalonga a apreciat, la ceremonia de deschidere, că a operat 'mai bine decât acasă', unde lucrează într-un spital mai mare.
'Acest spital (n.r. - Moineşti) este de o calitate superioară multora pe care le-am văzut nu numai în România. Rezultate obţinute aici consider că sunt rodul folosirii resursele la maximum, mă refer la cele manageriale, dar şi la cele umane, esenţiale în relaţia cu pacientul', a declarat, la rândul său, pentru AGERPRES dr. Wilhelm Friedl, de la Clinica de Ortopedie Aschffenburg, Germania.
Ciclul de conferinţe şi sesiuni ştiinţifice a fost grupat sub genericul 'Abordări diagnostice şi terapeutice în medicina secolului XXI', derulându-se pe ateliere de lucru specializate, adresate fie pentru asistenţii medicali, fie diverselor specializări ale medicilor.
O atenţie deosebită a fost acordată expunerilor privind repere medico-chirurgicale într-un spital de urgenţă. Participanţii români au avut ocazia să îşi perfecţioneze pregătirea şi să acumuleze puncte pentru programul de educaţie medicală continuă.
'Devenit de acum o tradiţie pentru Moineşti, sărbătoarea spitalului are drept scop să promoveze adevăraţi profesionişti şi să încurajeze performanţa, cercetarea şi colaborarea în domeniul medical. Şi de această dată, participanţii au avut prilejul să stabilească şi să dezvolte asemenea colaborări. Pentru noi, organizatorii, sărbătoarea este un moment de bilanţ, dar şi de apreciere din partea celor care au răspuns invitaţiei, iar investiţiile inaugurate cu acest prilej, deosebit de necesare pentru desfăşurarea unui act medical eficient, vin să întregească eforturile noastre şi ale municipalităţii de a avea la Moineşti un spital modern, de a realiza sănătate de performanţă', a sintetizat sărbătoarea medicală încheiată luni la Moineş ti doctorul Adrian Cotîrleţ.
Oficialităţile au ţinut să acorde atenţia cuvenită acestui eveniment, fiind prezente la Moineşti. Prefectul Neculai Olaru a caracterizat spitalul ca fiind 'o excepţie în contextul realităţilor medicale româneşti, dar şi un exemplu că atât pasiunea faţă de profesie, cât şi utilizarea eficientă a resurselor poate stimula performanţa'.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Dragoş Benea, a felicitat echipa managerială a spitalului moineştean, apreciind-o ca fiind 'foarte bine sudată, spre deosebire de cele din alte spitale, unde nu întotdeauna există omogenitate'.
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a fost reprezentată de Viorica Drăgănuţă, director general, care a ţinut să fie alături 'de un furnizor de servicii medicale de excepţie pentru asiguraţii din judeţul Bacău şi nu numai'.
Medicul Aura Creţu, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, a apreciat că 'personalul medical de la Moineşti este permanent preocupat de perfecţionare, acesta fiind un secret al performanţei'.
Conducerea spitalului a lansat tuturor participanţilor invitaţia pentru ediţia din 2011.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
Bacău: Multe premiere şi participanţi din şase ţări la "Zilele medicale" ale Spitalului din Moineşti Un workshop cu tema "Oncogenetica" reprezintă o premieră la "Zilele medicale" ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, aflat la a IX-a ediţie şi care a debutat joi în prezenţa a peste 400 de medici şi invitaţi speciali din clinici şi spitale renumite din ţară, dar şi din Italia, Germania, Israel...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Bacău: Zilele Medicale ale Spitalului Municipal din Moineşti Spitalul Municipal de Urgenţă din Moineşti este prima unitate medicală din judeţ şi primul de acest tip/urgenţă/ din ţară care a primit acreditarea de funcţionare, document înmânat joi, cu prilejul deschiderii ediţiei a VI-a a ''Zilelor Medicale''.
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Romeo Stavarache: Sunt adeptul paşilor mărunţi, făcuţi cu tenacitate şi responsabilitate pe termen mediu şi lung (interviu) Primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache, aflat la cel de-al treilea mandat ca edil, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ceea ce l-a determinat să ia decizia de a rămâne în continuare alături de băcăuani, despre atuurile care l-au ajutat să câştige, cu aproape un an în...