Cele mai citite
 


Peste 400 de solicitări înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov
marţi, 3 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 400 de solicitări au fost înregistrate, luni, la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti- Ilfov, dintre acestea 225 fiind urgenţe.
Dintre urgenţe, 22 de apeluri au fost pentru căzuţi în stradă, 29 pentru lipotimii a declarat pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul Ambulanţei.
Aceasta a subliniat că, până acum, s-a făcut faţă acestor solicitări.
Medicii reamintesc populaţiei să respecte măsurile pentru perioada de caniculă, să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00.
Specialiştii recomandă consumul de lichide, fructe şi legume proaspete, precum şi iaurt. Totodată ei atenţionează să nu se consume alcool.
De asemenea, medicii recomandă duşuri călduţe pe parcursul zilei, iar aerul condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală.
Se interzice totodată consumul de alcool (inclusiv bere sau vin) care favorizează, potrivit medicilor, deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este totodată obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
Specialiştii mai recomandă îmbrăcăminte lejeră, din fibre naturale, de culori deschise şi pălării de soare.
Totodată, medicii atrag atenţia ca persoanele vârstnice şi copiii să consume în mod regulat lichide, chiar dacă nu le este sete, fiind necesară supravegherea acestora.
Pentru sugari şi copiii mici este recomandată realizarea unui ambient cât mai normal, ferit de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer. Să nu se modifice alimentaţia prin introducerea de noi alimente, alimentarea copilului cu lapte ori de câte ori solicită.
Totodată, se recomandă îmbrăcăminte lejeră cu hăinuţe din materiale textile, materiale textile vegetale comode, nu va fi scos din casă decât în afara perioadelor caniculare din zi, şi obligatoriu cu căciuliţă pe cap.
La cel mai mic semn de suferinţă al copilului sau a mamei, aceştia trebuie să se prezinte la medicul de familie care va decide conduita terapeutică.
O atenţie deosebită trebuie acordată condiţiilor de igienă. În acest sens, copilul va fi îmbăiat cel puţin o dată pe zi şi obligatoriu seara, la culcare, iar în restul timpului i se va face toaleta locală ori de câte ori este nevoie.
Persoanele vârstnice şi cu afecţiuni cronice se vor hidrata corespunzător cu apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaos de conservanţi, alimentaţia va fi predominat din legume şi fructe proaspete, consumul numai cu alimente proaspete din magazinele care dispun de instalaţii frigorifice funcţionale de păstrare a alimentelor.
Persoanele care suferă de anumite afecţiuni îşi vor continua tratamentul conform indicaţiilor medicului.
Persoanele cu afecţiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulaţie, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente şi de asemenea menţinerea cu rigurozitate a igienei personale, efectuarea a câte 3-4 duşuri pe zi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Recomandări ale MS pentru perioada de caniculă Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei în această perioadă cu temperaturi extreme să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.
Ambulanţa Bucureşti-Ilfov a înregistrat 433 de solicitări până la ora 14,00 Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat marţi, până la ora 14,00, un număr de 433 de solicitări, dintre acestea 206 fiind urgenţe, a declarat pentru AGERPRES managerul instituţiei, Alis Grasu.
Aproape 230 de solicitări la serviciul de ambulanţă Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a înregistrat, vineri, de la ora 8,00 şi până la ora 12,30, aproape 230 de solicitări, dintre acestea aproximativ 127 fiind urgenţe, a declarat pentru AGERPRES dr. Alis Grasu, managerul ambulanţei.
Ambulanţa Bucureşti-Ilfov a înregistrat 545 de solicitări de miercuri dimineaţă până după-amiază Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat miercuri, în intervalul 8,00 - 15,37, un număr de 545 de solicitări, dintre acestea 307 reprezentând urgenţe de cod galben şi cod roşu, a declarat pentru AGERPRES managerul instituţiei, Alis Grasu.
Ambulanţa Bucureşti-Ilfov: Peste 440 de solicitări - marţi, între orele 8,00 şi 14,00 Un număr de 448 de solicitări au fost făcute marţi, între orele 8,00 şi 14,00, la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul unităţii.
Dr. Alis Grasu: Peste 1.500 de solicitări la Ambulanţă în ultimele 24 de ore Un număr de 1.537 de solicitări au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov de miercuri dimineaţă de la ora 8,00 până joi dimineaţă la aceeaşi oră, a declarat, pentru AGERPRES, managerul instituţiei, Alis Grasu.