Cele mai citite
 


Italia: Persoanele în stare de ebrietate vor plăti ambulanţa care îi va transporta la spital
marţi, 3 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele cu un indice de alcool în sânge mai mare de 1,5/1.000 care vor avea nevoie de ambulanţă pentru a fi transportate la spitale din provincia Bolzano, nordul Italiei, vor fi obligate să plătească 200 de euro pentru a acoperi chetuielile - relatează luni agenţia spaniolă de presă EFE.
Este vorba de o măsură locală aprobată de această provincie din regiunea Trentino Alto Adige-S?dtirol, în vigoare de luni, care exclude transportul gratuit cu ambulanţa pentru persoanele aflate în stare de ebrietate, pentru că nu sunt considerate cazuri urgente şi trebuie să plătească cheltuielile cauzate.

Legea respectivă a dezlănţuit deja o puternică dispută în această provincie unde şi limba germană este limbă oficială şi sunt multe vocile care, ca Peter Koler, director al Forumului de prevenire din Bolzano, afirmă că 'se măreşte riscul' ca tinerii să nu mai apeleze la numărul telefonic de urgenţă pentru a nu fi nevoiţi să plătească.

Denumită în mod obişnuit 'cota beţivilor', legea nu a fost încă aplicată pentru că lipseşte un regulament intern care să-i indice personalului sanitar cum să acţioneze şi să preia taxa respectivă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 500 de persoane au apelat la Serviciul de Ambulanţă în noaptea de Revelion Peste 500 de persoane au apelat în noaptea de Revelion la Serviciul de Ambulanţă, iar dintre acestea peste 350 au fost cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, dr Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Vaslui: Fată de 14 ani, dusă cu ambulanţa la spital, în stare de ebrietate O adolescentă în vârstă de 14 ani din municipiul Huşi, a ajuns, vineri, în stare de ebrietate la Spitalul Municipal din localitate, după ce a pus un pariu cu nişte colegi, băieţi, că poate bea mai mult vin decât ei. Potrivit reprezentanţilor spitalului huşean, la un moment dat fetei i s-a făcut rău,...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...
Cazul Ekeng: Medicul de pe ambulanţă nu a efectuat manevre de resuscitare, anulând orice şansă de supravieţuire a fotbalistului Procurorii de la Parchetul Capitalei susţin că Mihaela Duţă, medicul de pe ambulanţa Puls, nu a efectuat manevre de resuscitare în cazul fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, anulând practic orice şansă de supravieţuire a acestuia.