Cele mai citite
 


Vaslui: Spitalul de Urgenţe a rămas fără manager şi director medical
marţi, 3 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui a rămas luni fără director medical, după ce mandatul acestuia a expirat.
Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui, a deţinut până luni şi funcţia de manager intermimar al unităţii sanitare vasluiene, după ce mandatul fostului manager Nicu Oprişan a expirat în urmă cu o lună de zile şi nu a mai fost organizat un concurs pentru ocuparea acestui post.
'În prezent SJU Vaslui nu are nici manager şi nici director medical. Noi nu putem să numim pe cineva în funcţie pentru că nu avem acest drept. Am făcut cunoscută situaţia de la Vaslui la Ministerul Sănătăţii', a declarat, luni, Adrian Chiroşcă, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Potrivit reprezenataţilor DSP, Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui are dreptul să numească un manager interimar la SJU Vaslui, chiar dacă nu a preluat unitatea sanitară.
Conducerea CJ Vaslui a declarat că refuză să se implice în numirea directorilor la SJU Vaslui înainte de a prelua unitatea sanitară.
'În primul rând pe noi nu ne-a informat nimeni că spitalul a rămas fără directori. Nu vreau să numesc eu un interimar. Nu ştiu dacă legea îmi permite, dar chiar aşa să fie nici nu vreau să aud. Dacă era trecut la noi spitalul, numeam o conducere, altfel nu', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.
Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, 30 iulie, pentru a doua oară preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui.
Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui este singura unitate sanitară din cele şapte existente în judeţ care nu a fost preluată până la această dată de autorităţile judeţene.
SJU ar trebui să treacă din subordinea Ministerului Sănătăţii la Consiliul Judeţean Vaslui, dar reprezentanţii acestei instituţii refuză să semneze protocolul de preluare a spitalului din cauza datoriilor de peste 8 milioane de lei pe care le are unitatea.
Cinci consilii locale din judeţul Vaslui au semnat protocolul de preluare a şase unităţi sanitare, chiar dacă patru dintre acestea au datorii de peste 4 milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Activitatea spitalului de urgenţe este blocată după ce unitatea a rămas fără conducere Subprefectul judeţului Vaslui, Ciprian Iftimoaiei, a anunţat luni că activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui este blocată din cauză că instituţia a rămas fără manager şi director medical, mandatele celor doi fiind expirate.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţe riscă să piardă o finanţare de 14 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui riscă să piardă proiectul pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează în cazul în care Ministerul Sănătăţii nu va reveni asupra deciziei de reducere a numărului de paturi.
Vaslui: Spitalele din judeţ au datorii de câteva miliarde de lei Spitalele din judeţul Vaslui au în prezent datorii de aproximativ 10 miliarde de lei, restanţe pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să le plătească înainte ca unităţile sanitare să treacă în administrarea autorităţilor locale.
Vaslui: CJ a amânat pentru a doua oară preluarea Spitalului de Urgenţe Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui.
Vaslui: Peste 130 de cadre sanitare ameninţate cu blocarea salariilor dacă CJ nu preia SJU Consiliul Judeţean Vaslui a primit miercuri de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui o adresă prin care a fost înştiinţat că Ministerul Sănătăţii blochează salariile la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui în cazul în care autorităţile judeţene nu semnează protocolul pentru preluarea unităţii...
Vaslui: Taxa de la SJU pentru copii a fost fost eliminată la solicitarea Ministrului Sănătăţii Taxa plătită de copiii care ajungeau la Spitalul Judeţean Vaslui (SJU) Vaslui, fără a fi consideraţi urgenţe medicale, a fost eliminată de conducerea unităţii, la solicitarea Ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada, r...