Cele mai citite
 


Junghiurile intercostale
vineri, 3 august 2012   ::   0 Comentarii :: :: Au, ma doare!
 

Junghiul intercostal — durerea ascutita, de scurta durata, sub coaste — este provocat de un spasm al diafragmei.

Apare atunci cand diafragma, muschiul dintre torace si abdomen , nu poate primi oxigenul de care are nevoie. Persoanele care alearga sufera frecvent de astfel de junghiuri.

 

 

La ridicarea genunchiului muschii stomacului se contracta, marind presiunea existenta in abdomen . Se produce astfel o crampa a diafragmei, din cauza obstructionarii fluxului sangvin.

Puteti avea junghiuri si in urma mersului, si chiar si atunci cand radeti. Iata in cele ce urmeaza mai multe moduri de a le face fata.

Opriti-va
Cand apare durerea, opriti-va din activitatea pe care o faceti. Trebuie sa va relaxati, pentru a calma muschiul.

Incetiniti si mergeti la pas
Daca sunteti in pas de alergare cand se iveste junghiul, uneori simplul fapt de a incetini, trecand la mersul la pas, este suficient pentru a calma respectivul muschi contractat. Cand junghiul dispare, puteti relua alergarea.

Apasati unde va doare
Folosindu-va de 3 degete, apasati zona unde durerea este mai acuta, pana cand inceteaza. Puteti, ca alternativa, masa usor cu cele 3 degete zona dureroasa. Manevra este de multe ori suficienta pentru ca durerea sa inceteze.

Expirati profund
Incepand sa masati crampa de la nivelul diafragmei, inspirati, apoi umflati-va obrajii si expirati cat de puternic puteti. Inspirati din nou si expirati. Inspiratia urmata de expiratia cu forta actioneaza ca o tehnica yoga, aceasta masand intern muschiul contractat.

Inspirati, expirati
Continuati sa va masati partea dureroasa si incetiniti-va respiratia pana ajungeti la ritmul obisnuit. Regularizarea respiratiei contribuie la disparitia durerii.
 
 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nasterea O femeie aflata in pragul nasterii are nevoie nu doar de ingrijire obstretica buna obstetrica, ci si de sprijin practic si psihologic. Exista multe cai prin care va puteti pregati pentru eveniment si o mare varietate de metode naturale pe care le puteti folosi in timpul travaliului pentru...
Durerile de gambe O multime de probleme pot produce dureri de gambe, cum ar fi cele cu spatele, spasmele musculare , infectiile sau leziunile nervilor. Si suprasolicitarea sau ranile pot provoca dureri. in cele mai multe cazuri, durerile de gambe provin de la afectiuni ale arterelor sau ale venelor.
Durerile musculare Tesutul muscular este un tesut unic in organismul uman. Acesta este responsabil de o serie de sarcini cum ar fi: miscarea, tinuta corpului, circulatia. Rolul muschilor in circulatia sangelui trebuie subliniat, pentru ca acesta este un rol foarte important.
Masajul terapeutic – gat, spate, umeri Corpul omenesc are aproximativ 400 de muschi, insotiti de oase si articulatii pentru a se putea misca. Muschilor nu le-a fost acordata o atentie prea mare in medicina, studiile axandu-se pe oase si articulatii. Azi, muschii si sistemul lor de recuperare sunt tratati cu mai multa atentie, mai ales in...
Ce implant aleg: rotund sau anatomic, sub muschi sau deasupra? Afla care ti se potriveste Operatiile de augmentare mamara au devenit o procedura la ordinea zilei, insa cele mai importante aspecte precum tipul de implant si pozitionarea acestora este trecuta cu vederea. De aceea, atat informarea prealabila, cat si discutia cu medicul pot elucida aceste intrebari.
Probleme menstruale Delicatul echilibru hormonal al ciclului menstrual lunar poate fi cu usurinta deranjat de factori precum stresul, o schimbare in regimul alimentar sau in greutate, prea mult sau prea putin exercitiu fizic. Problemele menstruale includ cilcuri abundente sau dureroase, neregulate sau rare...