Cele mai citite
 


Stresul Copii si Tehnica Radianta®
marţi, 3 august 2010   ::   1 Comentarii :: :: Munca fara stres, Tehnica Radianta
 

Stresul copiilor: cauze, simptoame și metode de prevenire sau reducere a efectelor negative ale acestuia prin Instrumentele oferite în cadrul Cursulrui pentru Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®

Stresul, Copiii şi Tehnica Radiantă® - Real Reiki®


 

1.    Stresul copilăriei


Fiind cei care asigura suportul material şi au grija de tot, părinţii tind sa privească lumea copilăriei ca pe una fericită şi fără de probleme. Ce probleme ar putea avea, daca totul le este asigurat?


Destule ! Chiar şi copiii mici au griji şi simt stresul intr-o anumita măsura. Stresul, pe scurt, este rezultatul diferenţei dintre cerinţele sau dorinţele persoanei şi a  abilităţile  acesteia de a şi le satisface. Presiunile vin din afara (familie, prieteni, şcoală) dar de asemenea exista şi presiuni de natura interioara. Acestea pot sa fie mult mai importante deoarece noi ne auto-impunem nişte standarde şi de multe ori exista o discrepanţă intre ceea ce credem că ar trebui sa facem şi ceea ce facem de fapt.
 
Stresul afectează toată lumea care se simte depăşită de situaţie, inclusiv pe copiii. Un copil de 2 ani poate sa treacă printr-o stare de anxietate deoarece persoana de care are nevoie ca să-l ajute sa se simtă bine, adică mama sau tatăl, nu sunt aproape îndeajuns de mult. Cu cât copilul este mai mic, cu atât mai puternic este efectul separaţiei de cei dragi. Pe măsură ce copilul creşte presiunile academice (şcolare) şi sociale (in mod particular cerinţa de a intra in rând cu cei de aceiaşi vârstă) creează stres. Pe lângă aceasta părinţii bine intenţionaţi adaugă fără să-şi dea seama stres suplimentar copiilor lor. De exemplu părinţii care au atins o poziţie importanta (pe scara profesionala sau sociala) au pretenţii ridicate de la copiii lor. In aceeaşi măsura copiii cărora le lipseşte o motivare din partea părinţilor pot sfârşi prin a fi frustraţi.
 
Nivelul stresului din viata copilului dumneavoastră poate fi ridicat şi de lucruri care nu se întâmpla in viata lui. Vă aude cum vorbiţi despre problemele dumneavoastră de la serviciu ? Cum vă faceţi probleme din cauza unei rude bolnave sau cum vă certaţi cu partenerul de viata în legătură cu problemele financiare? Părinţii trebuie sa fie atenţi cum discuta asemenea probleme când copilul este in apropiere deoarece copiii o sa fie influenţaţi şi vor începe să-si facă griji suplimentare.

De asemenea trebuie să luaţi in considerare factori importanţi precum boala sau divorţul. Stresul se amplifica in momentul in care aceşti factori se adaugă presiunilor zilnice cărora copiii trebuie sa le facă fată. Chiar şi divorţul cel mai amical este o experienţă dificila pentru un copil. Deoarece sistemul lor de siguranţă (părinţii) trece printr-o schimbare importanta s-ar putea ca ei sa simtă nevoia sa fie mai independenţi. Părinţii separaţi sau divorţaţi trebuie sa nu îi pună pe copiii in poziţia de a alege pe unul din ei sau să asiste la comentarii negative despre partenerul de viaţă. Părinţii trebuie sa acţioneze întotdeauna in interesul copiilor.
 
   

2.    Recunoaşterea Simptoamelor


Nu este întotdeauna uşor să-ţi dai seama când copilul este stresat. Schimbări pe termen scurt ale comportamentului, cum ar fi stări de spirit alternante, schimbări in programul de somn sau udarea patului pot fi indicatori de stres. Unii copii s-ar putea sa prezinte efecte fizice, cum ar fi dureri de stomac sau de cap. Alţii au probleme in a se concentra sau a-şi termina temele. Iar alţii devin retraşi şi petrec o mulţime de timp singuri. Copii mici pot afişa semne ale reacţiei la stres cum ar fi suptul degetului, mângâierea parului sau scărpinatul nasului, iar cei mai mari pot începe să mintă şi să lupte împotriva autorităţii.

.
   

3.    Reducere stresului


Cum putem sa-l ajutam pe copil să facă faţă stresului ?:

 • Cel mai important element in ceea ce priveşte reducerea stresului este un corp sănătos. O bună nutriţie şi o odihnă îndestulătoare pot îmbunătăţii felul in care copilul  reacţionează la stres.
 • Foarte importantă este grija părintească:
  • Fiţi la dispoziţia lor dacă au nevoie sa vorbească sau au nevoie sa fie in aceeaşi camera cu dumneavoastră.
  • La orice vârstă timpul petrecut alături de copil este foarte important. Este dificil pentru unii oameni sa vină acasă după lucruri şi să se aşeze pe podea ca să se joace cu copiii, sau chiar să stea de vorba cu ei. Dar, prin toate mijloacele, rezervaţi-vă timpul necesar pentru a arata copilului cat este de important pentru dumneavoastră.
 • Ajutaţi-vă copilul sa facă faţă stresului vorbind cu el despre posibilele cauze. Împreuna puteţi găsi câteva soluţii. Unele din ele ar fi sa mai reduceţi din programul de după şcoala pentru ca ei să petreacă mai mult timp vorbind cu părinţii sau profesorii, să aibă un program de exerciţii fizice regulat sau chiar să ţină un jurnal.
 • Puteţi de asemenea sa va ajutaţi copilul anticipând situaţiile potenţial stresante şi pregătindu-l pentru ele. De exemplu, spuneţi din timp că are o programare la doctor , şi vorbiţi despre ce se o sa se întâmple acolo.

 

  4.  Institutul de Matematica Inimii precizează:

 

 • Stresul Emoţional şi mediul în care trăiesc Copiii influenţează foarte mult dezvoltarea Sistemului Nervos Central, a Capacităţii de Învăţare şi a Sănătăţii pe termen lung.
 • Necesitatea de a obţine rezultate foarte bune la învăţătura şi Stresul la care sunt expuşi copii este mult mai mare ca acum 10 ani.
 • Educaţia Copiilor acasă şi la Şcoala trebuie să dezvolte pe lângă Capacităţile de Asimilare a Cunoştinţelor şi Capacităţile de Gestionare a Emoţiilor, Rezolvare a Conflictelor, Luare a Deciziei, Comunicare şi Dezvoltare a Relaţiilor Interpersonale.
 • Starea Emoţională şi Sentimentele afectează Fiziologia Corpului, Funcţionarea Creierului, Echilibru Hormonal, Sistemul Imunologic şi Relaţiile Interpersonale:
  • Când un Copil sau Adult, trăieşte Emoţii Stresante ( Teamă, Frustrare sau Anxietate) Sistemul Nervos Autonom ( care reglează peste 90% din Funcţiile interne ale corpului ) operează mai puţin Coerent şi Echilibrat.
  • Când Furtuna Mental-emoţională este Gestionată, creşte Coerenţa Fiziologică şi apare o stare de Optim pentru Învăţare şi Înţelegere alături de o Creştere a Clarităţii Mental-emoţionale.
 • Cu toate că Structura de Bază a Creierului şi Circuitele Neurale pentru Gestionarea Emoţiilor sunt realizate înainte de naştere, Experienţa Copilului din primii ani de viaţă vor modela Circuitele Emoţionale ale Creierului acestuia astfel:
  • Dacă Părinţii acordă atenţia cuvenită Sentimentelor Copilului şi Răspund corespunzător Emoţiilor acestuia Circuitele Neuronale vor fi influenţate Pozitiv;
  • Dacă Emoţiile Copilului întâlnesc Răspunsuri Indiferente sau Negative din partea Părinţilor, Circuitele Neuronale ale acestuia devin Confuze şi Slabe.
 • Când Inima transmite Coerenţă Creierului se activează în acesta funcţiile Corticale şi Sentimentele Pozitive care apoi sunt resimţite înapoi în  Zona Inimii.
 • Stările Emoţionale sunt Contagioase:
  • Când Zâmbim unui Copil el ne Răspunde cu un Zâmbet;
  • Când suntem Trişti sau Supăraţi Copilul va Plânge ( exemplul Mamă-copil din maşină şi lucru cu S-4M asupra Copilului încă plânge şi asupra Mamei şi Copilul Tace );
  • Când Mama Îngrijeşte cu Dragoste Copilul Variabilitatea Pulsului Mamei va sincroniza Variabilitatea Pulsului Copilului. Studiile arată ca 80% din Mame ţin Copilul în Mâna Stângă ( indiferent dacă sunt Dreptace sau Stângace );
  • Când Părintele este Calm şi plin de Dragoste şi Grijă pentru Copil, un Model Coerent al Variabilitătăţii  Pulsului este transmis Copilului;
  • Când Părintele este Stresat, Anxios sau Supărat, un Model Disarmonic şi Incoerent al Variabilitătăţii Pulsului este transmis Copilului.

 
Când o Persoană Atinge o altă Persoană ( sau este sub 1,5 m distanţă ) Semnalul Electromagnetic al Inimii celui care Atinge se regăseşte în Electroencefalograma celui Atins. Aceste descoperiri dau o nouă şi precisă Semnificaţie Conceptului de Contact Confortabil şi locului ocupat de Atingere. Atingerea este Primul şi cel mai Profund Mijloc de Comunicare şi Interacţiune dintre Părinte şi Copil. Efectul Benefic al Apropierii sau Atingerii  dintre Părinte şi Copil poate fi Amplificat prin adoptarea Conştientă de către Adult a unei Stări de Dragoste şi Grijă Sinceră, care va genera o creştere a Coerenţei Câmpului Electromagnetic al Inimii Părintelui şi prin acesta a Electroencefalogramei Copilului. Acest lucru are o Importanţă Deosebită în Primii Ani de Viaţă ai Copilului astfel:

 • Atingerea, Discuţia sau Cititul de către un Adult pentru un Copil, nu este Eficientă daca Părintele este Anxios, Supărat sau Stresat;
 • Copii Părinţilor care suferă de Depresie sau Anxietate vor fi Predispuşi unui spectru foarte larg de Afecţiuni Mentale ( fără ca acestea sa fie transmise pe cale Genetică ).
 • Amigdala este un Centru Cheie al Creierului care Coordonează Răspunsurile Comportamentale, Imunologice şi Endocrine la provocările Mediului Extern şi este în acelaşi timp sediul Memoriei Emoţionale al Creierului.
 • Dacă Variabilitatea Pulsului este Dezordonată ( datorită stărilor Emoţionale Negative ) pe timpul Copilăriei, Amigdala va Învăţa să se aştepte la Dezordine Emoţională şi Fiziologică care la rândul ei va afecta pe termen Lung Capacităţile de Învăţare, Creativitate şi Luare a Deciziilor.

Pentru a Transforma acest Model de Dezordine Emoţională în unul de Armonie Emoţională este necesară folosirea unui set de Instrumente specifice ( Ex. Tehnica Radiantă®) şi de un Mediu Familiar plin de Dragoste, Înţelegere şi Suport Emoţional.

 

Mecanismele auto-vindecarii afecțiunilor congenitale sunt prezentate de către

 

 

DR. Bruce LIPTON în Conferinţa The New Biology - Where Mind and Matter Meet tradusa in Romana:

 

Part 2

http://www.youtube.com/watch?v=qeUFIODDk1k

 

de la minutul 44 la 1 ora și 09 minute prezintă conceptul de PĂRINȚITUL CONȘTIENT, prin care percepțiile mamei din timpul sarcinii modifică structura genetică și implicit structura corpului copilului pe timpul vieții intrauterine a acestuia.

 

Detalii suplimentare în cele 2 cărți ale Dr. Bruce LIPTON apărute în limba română la Editura For You:

Vă invităm să consultați Conferința 

Bruce Lipton - Părințitul Conștient -  Natură, educație și puterea iubirii (RO)

5. Folosirea Instrumentelor oferite la Cursurile pentru Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radianta® - Real Reiki® pentru prevenirea și reducerea efectelor negative ale Stresului Copiilor:

A. Întemeierea Familiei:

 • Înainte de Căsătorie Directări Săptămânale pentru Proiectul Căsătorie + Directare de Grup pentru Copilul nostru şi Viitorul lui Partener de Viaţă;

 • Directări pentru Nuntă şi Luna de Miere;
Sesiuni Expandate la Dublu între Tinerii Căsătoriţi şi Directări de Grup pentru Tânăra Familie;
 • 
Armonizarea Zilnică a Locuinţei, Alimentelor şi eventual a Medicamentelor;
Directări pentru Grupul format din cele 3 Familii (Tinerii Căsătoriţi, Familia Soţului şi Familia Soţiei);
 

   

B. Înainte de Conceperea Copilului:

 • Directări pentru Proiectul - Viitorul Copil -;
 • Armonizarea Dormitorului şi o Sesiune Expandată la Dublu în fiecare Seară;
 • Directări pentru eventualele Îngrijorări referitoare la Capacitatea de a Concepe şi Creşte viitorul Copil;

   

C. Pe timpul Sarcinii:

 • Armonizarea Zilnică a Camerei, Patului, Alimentelor şi Eventualelor Medicamente Prescrise de Medic pentru Viitoarea Mamă;

 • Directări Zilnice de Grup pentru Familie ( Soţ, Soţie şi Eventual ceilalţi Copii );

 • Directări pentru Proiectul - Naşterea Copilului - + Directări pentru Îngrijorările Mamei faţă de Sarcină sau Naştere ( în special la Prima Sarcină );

 • Sesiuni Expandate Zilnice atât la Dublu ( între cei 2 Parteneri ) cât şi Simple făcute de Viitoarea Mamă, cu Timp Suplimentar pe poziţiile Faţă 1-4 şi Spate 3 şi 4;

 • Directări Pentru Viitoarea Mamă făcute de Reţeaua de Suport constituită Special pentru acest Proiect ( de către Părinţii şi Prietenii Tinerei Perechi );

 • Creşterea numărului de Sesiuni Expandate şi Directări Zilnice pe Timpul şi După Eventuale Stresuri Fizice, Emoţionale sau Mentale ale Mamei, sau în urma descoperirii unor Eventuale probleme de Sănătate ale Mamei sau Viitorului Copil;

 • În cazul existenţei unor Probleme de Sănătate la Copii sau Adulţi se vor face Directări Pentru Evenimentele apărute pe Timpul Vieţii Intrauterine a acestora ( provocate de Stresuri Fizice, Emoţionale sau Mentale ale Mamei lor apărute pe timpul Sarcini );

   

D. Momentul Naşterii:

 • Armonizarea Salonului şi Patului pe timpul Travaliului;

 • Folosirea  Combinaţia de Simboluri Universale 3*(SU4M+SU1M) + 1*(SU22M+SU1M);
Directări în Grup ( la aceeaşi Oră ) făcute de Reţeaua de Suport a Viitoarei Mame;
 • 
Directări în Grup şi Sesiuni Expandate pentru Copil şi Mamă după Naştere;
Armonizarea Alimentelor, Lichidelor ( inclusiv a Apei pentru Îmbăierii Copilului ) şi eventual a Medicamentelor prescrise Mamei şi Copilului;

 • Continuarea Directărilor  în Grup şi a Sesiunilor Expandate pentru Copii Născuţi Prematur sau cu Probleme la Naştere până la restabilirea stării de Sănătate;
 

   

E.    În Copilărie:

 • Directări Zilnice pentru Familie;
Armonizarea de mai multe ori pe Zi a Camerei şi Pătuţului Copilului, precum şi a tuturor Alimentelor, Lichidelor, Obiectelor de Îmbrăcăminte şi a Eventualelor Medicamente destinate Copilului;
 •  
Aproprierea de Copil şi Joaca cu el numai după ce Părinţii, Rudele sau Prietenii şi-au Făcut o Sesiune Expandată; 
 • 
Folosirea Aplicării Expandate a Mâniilor pe Zonele de Disconfort ale Copilului şi a Combinaţiei de Simboluri Universale 3*(SU4M+SU1M) + 1*(SU22M+SU1M) pe timpul Durerilor Acute;

 • Sesiuni Expandate Zilnice Mamei şi Copilului + Directări în Grup pentru Copil de către Reţeaua de Suport;

 • Directări pentru Eventualele Evenimente care au Marcat Mama sau Copilul şi pentru Eventualele Îngrijorări ale acestora referitoare la anumite Proiecte Viitoare ( Grădiniţa, Călătorie, Tratament , Intervenţie Chirurgicală, Divorţ sau Decesul unei Persoane Apropriate );

 • Directări de Grup pentru Copil şi Copii din Colectivitate;
 • 
În cazul existenţei unor Probleme de Sănătate la Copii sau Adulţi se vor face Directări Pentru Evenimentele apărute pe Timpul Copilăriei acestora ;

 • Directări  pentru Proiectul - Prima Zi de Şcoală a Copilului -
 

   

F.    Pe timpul Şcolii:

 • Sesiuni de Punere în Formă Zilnice făcute de Copil înainte de Culcare;
 • Armonizarea Zilnică a Camerei şi Patului Copilului, precum şi a tuturor Alimentelor, Lichidelor, Obiectelor de Îmbrăcăminte şi a Eventualelor Medicamente destinate Copilului;
 • Armonizarea Zilnică a Camerei şi Locului în care Copilul îşi face Temele;
 • Directare de Grup pentru Copil, Clasa şi Profesorii lui;
 • Directări Pentru Proiectele Viitoare ( Lucrări Scrise, Examene, Tabere, Concursuri sau Olimpiade Şcolare );
 • Asigurarea Odihnei La Prânz ( cu Folosirea Sesiunii Simple de către Copil ) atât în Zilele Lucrătoare cât şi în cele Libere;

 

Notare
Comentarii
GREAT

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stresul, Afectiunile Musculo-Scheletice si Tehnica Radianta® Din punctul nostru de vedere Stresul este principala cauza a afecțiunilor Musculo-Scheletice. Prezentam documentele Campaniei Uniunii Europene REDUCETI EFORTUL însoțite de explicațiile noastre asupra modului în care Stresul delanșează dureri Musculo-Scheletice care în timp provoacă modificări Funcționare...
Stresul, Durerea și Tehnica Radiantă® Durerea: cauze, manifestari și costuri. Folosirea Instrumentelor oferite de cursurile noastre Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®, pentru prevenirea și la nevoie diminuarea pînî la remisiunea completă a durerii acute sau cronice.
Stresul, Acidentele de Circulatie si Tehnica Radianta® Stresul, Somnul insuficient și Suprasolicitarea sunt principalele cauze ale Accidentelor rutiere. Prezentăm analizele, previziuniile si recomandarile dedicate prevenirii accidentelor rutiere oferite de Organizația Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile din diferite țări....
Stresul, Cancerul și Tehnica Radiantă Stresul consumă vitalitatea, slăbește sistemul imunitar și dereglează sistemul hormonal. Acestea duc la apariția și evoluția galopantă a cancerului, iar răspunsul benefic al tratamentelor scade, crescînd efectele secundare ale acestora. Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®-Real...
Medicina Integrala si Tehnica Radianta® Deosebirea dinte Tratament și Vindecare, Etapele Vindecării și Conceptul de Medicină Integrală al Dr. Eliot Dacher avînd Integrate Instrumentele oferite în cadrul Cursului de Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®
Strategia OMS Sanatate pentru Toti in Secolul 21 Politica Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pentru următorii 20 de ani, în vederea asigurării condiţiilor necesare tuturor oamenilor de a Obţine şi Menţine cel mai înalt nivel posibil de Sănătate pe toată Viaţa. Cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantã® - Real Reiki® oferă...