Cele mai citite
 


2,5 milioane de sinistraţi şi 1.500 de morţi în inundaţiile din Pakistan
miercuri, 4 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Riscul declanşării epidemiilor a crescut luni în Pakistan în urma celor mai grave inundaţii care afectează această ţară în ultimii 80 de ani şi care au făcut până în prezent 2,5 milioane de sinistraţi şi în care circa 1.500 de persoane şi-au pierdut viaţa, informează AFP.
Precipitaţii legate de muson au provocat inundaţii şi alunecări de teren, transportând mii de case şi devastând terenuri agricole în una dintre cele mai sărace zone din Pakistan.

Potrivit Comitetului internaţional al Crucii Roşii, aceste inundaţii fără precedent au afectat până la 2,5 milioane de persoane în toată ţara de la începutul săptămânii trecute. 'În regiunile cele mai lovite, sate întregi au fost devastate subit de torente de apă', a indicat Crucea Roşie, subliniind că mii de persoane 'au pierdut totul'.

Ministrul informaţiilor din provincia Khyber Pakhtunkhwa, în nord-vestul ţării, Mian Iftikar Hussain a anunţat că 774 de morţi au fost înregistraţi, dar 'numărul total al persoanelor ucise în inundaţii se situează între 1.200 şi 1.500'. Potrivit lui Anwer Kazmi, purtător de cuvânt al celei mai importante asociaţii caritabile a ţării, Edhi Foundation, cel puţin 1.256 de persoane au decedat, în districtul Swat fiind înregistrate 475 de decese.

Autorităţile au avertizat împotriva propagării holerei şi gastroenteritelor din cauza lipsei apei potabile. Astfel, Syed Zahir Ali Shah, ministrul sănătăţii din provincia Khyber Pakhtunkhwa, a estimat că circa 100.000 de copii sunt afectaţi de holeră şi de maladii gastrice. 'Prioritatea noastră este mai întâi să-i evacuăm spre locuri sigure, iar apoi să-i îngrijim', a spus el.

'Nevoile urgente rămân hrana, apa potabilă, corturile şi serviciile medicale', a indicat la Geneva Biroul coordonării problemelor umanitare /OCHA/.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pakistan: Cel puţin 1.600 de morţi şi 10 milioane de sinistraţi /Crucea Roşie/ Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat luni că cel puţin 1.600 de persoane au murit, iar alte 10 milioane sunt grav afectate în urma recentelor inundaţii din ţara asiatică, bilanţ care poate creşte ca urmare a ploilor anunţate pentru următoarele zile, transmite EFE.
Crucea Roşie: Aproape 75 de morţi în violenţe intercomunitare în nordul Kenyei Aproape 75 de persoane au fost ucise în decursul a patru zile de violenţe intercomunitare legate de furturile de animale domestice în nordul Kenyei, a anunţat miercuri Crucea Roşie, citată de AFP.
Pakistan: Crucea Roşie şi Semiluna Roşie cer ajutor urgent pentru victimele inundaţiilor Crucea Roşie Internaţională şi Semiluna Roşie au solicitat, vineri, accelerarea eforturilor umanitare pentru asistarea, în regim de urgenţă, a 6 din cele 14 milioane de persoane afectate de inundaţiile din Pakistan, transmite EFE.
Crucea Roşie avertizează asupra situaţiei umanitare grave din Siria Damasc, 13 mai /Agerpres/- Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat luni că primul proiect umanitar la nivel mondial pentru anul în curs se va desfăşura în Siria, ca urmare a situaţiei tot mai grave provocate de conflictul din această ţară, relatează agenţia EFE.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Galaţi: Voluntarii de la Crucea Roşie distribuie ajutoare în comuna Costache Negri Voluntarii de la filiala din Galaţi a Asociaţiei Crucea Roşie distribuie, marţi, ajutoare localnicilor din comuna Costache Negri unde apa a inundat 28 de case, 100 de curţi şi 59 de anexe.