Cele mai citite
 


Dependenţa de Internet accentuează depresia adolescenţilor /studiu/
miercuri, 4 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Pediatrie, Depresia, Mama si copilul
 

Adolescenţii dependenţi de Internet sunt de două ori şi jumătate mai susceptibili să cadă pradă depresiei decât colegii lor de generaţie care navighează pe web în mod normal şi controlat, relevă un studiu ştiinţific publicat luni în SUA, potrivit AFP.

Pentru a realiza acest studiu, prezentat în revista Archives of Pediatric and Adolescent Medicine, 1.041 adolescenţi din provincia Guangzhou /în sudul Chinei/ au fost intervievaţi despre felul în care utilizează Internetul. Cercetătorii voiau să identifice în special utilizările patologice ale Internetului şi căutau să depisteze semnele de anxietate şi de depresie.

Marea majoritate a adolescenţilor - peste 940 - navigau pe web în mod normal, dar 62 /6,2 %/ dintre ei au fost identificaţi ca internauţi patologici, iar doi /0,2 %/ - drept internauţi 'grav patologici'.

Nouă luni mai târziu, starea psihologică a tinerilor a fost evaluată din nou. Cercetătorii au constatat atunci că adolescenţii care utilizau Internetul în mod necontrolat sau neraţional erau de 2,5 ori mai predispuşi să cadă în depresie decât internauţii normali.

Chiar la tinerii stresaţi în special de studiile lor, dependenţa de web era o dată şi jumătate mai accentuată şi se simţeau mai deprimaţi în raport cu cei care îşi controlau utilizarea Internetului.

Acest rezultat sugerează că tinerii care nu au la bază nicio problemă de sănătate mentală, dar care navighează în mod patologic, ar putea cădea în depresie din cauza dependenţei lor de Internet, au declarat autorii studiului, Lawrence Lam /de la Şcoala de medicină din Sydney/ şi Zi Weng-Peng /din Ministerul chinez al Educaţiei/.

Dependenţa patologică de Internet este caracterizată printr-un comportament problematic compus din simptome similare celor care amintesc de alte dependenţe, relevă documentul.

Alte studii au subliniat deja că internauţii patologici sunt în principiu de sex masculin, dar autorii avertizează asupra propagării unei astfel de dependenţe şi la femei.

Printre elementele caracteristice ale unei utilizări patologice a Internetului se află utilizarea acestuia mai degrabă pentru distracţie decât pentru studiu sau colectarea informaţiilor, au notat Lam şi Zi Weng-Peng.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa de internet poate fi semnalul de avertizare pentru afecţiuni de sănătate mentală (studiu) Dependenţa de internet ar putea reprezenta semnalul de alarmă pentru afecţiuni de sănătate mentală în rândul studenţilor, potrivit unui studiu recent al unor cercetători canadieni citat de UPI.com.
Un studiu a încercat să evalueze în ce măsură tinerii americani sunt dependenţi de internet Unul din 25 de adolescenţi americani au mărturisit că resimt 'nevoia irezistibilă' de a naviga pe Internet, se simt tensionaţi atunci când nu se află on-line sau au încercat să se lase de internet ori măcar să reducă timpul pe care îl petrec conectaţi, relevă un studiu preluat vineri de Reuters.
Peste o jumătate de milion de germani, dependenţi de internet Peste o jumătate de milion de germani sunt dependenţi de internet, dintre care 5% sunt adolescenţi, relevă un studiu al Ministerului german al Sănătăţii, făcut public luni şi citat de AFP.
Dependenţa de internet şi de reţelele de socializare face ravagii în Argentina Dependenţa de internet şi în special de reţelele de socializare face ravagii în Argentina, ţara cu cel mai mare număr de utilizatori de internet din America Latină, relatează AFP.
Smartphonul agravează dependenţa de internet, avertizează un psihiatru belgian Dependenţa de internet este o realitate clinică, iar acest fenomen poate fi agravat de smartphone, aparat devenit indispensabil pentru multe persoane, susţine psihiatrul belgian Jean-Marc Triffaux, de la spitalul universitar 'La Cle' din Liege, care are, încă din 2009, o unitate specializată în tratarea...
Anxietatea sociala si dependenta Imagineaza-ti o camera plina de oameni. Nu cunosti pe nimeni. Incep sa-ti transpire mainile. Inima incepe sa-ti bata mai puternic. Esti cuprins de panica.