Cele mai citite
 


Mehedinţi: Salină artificială la Drobeta-Turnu Severin
miercuri, 4 august 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
O salină artificială a fost amenajată la Drobeta-Turnu Severin de un întreprinzător autohton, Teofil Joldoş, pentru persoanele care suferă de diferite afecţiuni respiratorii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, medicul pediatru Eugenia Ungur Ecobici.
Potrivit acesteia, 'centrul terapeutic' severinean este conceput după o tehnologie rusească, într-o încăpere fiind amplasate şapte tone de sare farmaceutică cu o puritate de 99% şi o cantitate însemnată adusă din Himalaya pentru tapetarea pereţilor interiori.
'Aerul de salină, bogat în minerale şi microelemente, contribuie cu succes la tratarea astmului bronşic, a bolilor de circulaţie a sângelului şi cardiace, a inflamaţiilor sinusurilor, a diverselor afecţiuni dermatologice, ulcer gastric, pneumonie, nevroze şi stări de oboseală. Durata unei şedinţe de terapie este de 45 de minute', a precizat Ecobici.
Prin intrarea în circuitul medical al acestei saline artificiale, situată pe bulevardul Tudor Vladimirescu, din Drobeta-Turnu Severin, cu o capacitate de zece locuri pentru adulţi şi şase pentru copii, bolnavii nu vor mai fi obligaţi să călătorească sute de kilometri până în staţiunile Ocnele Mari, Ocna Sibiului sau Praid.
Notare
Comentarii
de geamana
multumesc d-lui Joldos pentru salina infiintata in beneficiul severinenilor. Este necesara o campanie publicitara sustinuta pentru ca severinenii sa constientizeze beneficiile salinei.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Stocuri suficiente pentru bolnavii cuprinşi în programul naţional de oncologie Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin a beneficiat pentru luna aprilie de aproximativ 300.000 lei alocaţi de la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate Mehedinţi pentru programul naţional de oncologie.
Mehedinţi: Spitalul CFR din Drobeta-Turnu Severin va fi transferat la Ministerul Sănătăţii Spitalul CFR din Drobeta-Turnu-Severin va trece din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Stela Firu.
Mehedinţi: Femeie salvată dintr-un incendiu produs într-o saună din Drobeta-Turnu Severin Pompierii mehedinţeni au acţionat, joi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în sauna unui centru multifuncţional din municipiul Drobeta-Turnu Severin.
Mehedinţi: Dotări la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin în valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei Valoarea dotărilor efectuate în semestrul al doilea al acestui an la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin se ridică la 1.480.744 de lei, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Roxana Bichiş.
Mehedinţi: Fonduri atrase nerambursabile pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin va investi, începând din această lună, aproximativ 1,2 milioane euro în infrastructura spitalicească, a declarat joi, pentru AGERPRES, managerul Claudiu Zară.
Mehedinţi: Trei morţi şi trei răniţi într-un accident rutier produs pe DN 6 Un accident rutier grav s-a produs, duminică seara, pe drumul naţional DN 6, în afara localităţii Butoieşti.