Cele mai citite
 


Covasna: Suprasolicitaţi, medicii de la Urgenţă demisionează
miercuri, 4 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe a rămas cu doar trei medici, care abia reuşesc să facă faţă numărului mare de solicitări.
Directorul medical al Spitalului, dr. Albert Istvan, a declarat marţi pentru AGERPRES că Serviciul de Urgenţă, care ar trebui să funcţioneze cu un efectiv de opt medici, a pierdut recent trei, dintre care unul a plecat să lucreze în străinătate, iar alţii doi care au demisionat pentru că nu mai puteau face faţă ritmului de lucru.
'Urgenţa este suprasolicitată şi ne confruntăm cu o lipsă acută de medici. (...) Problema este că medicii de familie au interpretat greşit Ordonanţa Ministerului Sănătăţii privind limitarea consultaţiilor medicale, iar pacienţii vin la urgenţă cu cele mai mici probleme. Practic, numărul consultaţiilor la Urgenţă aproape că s-a triplat', a declarat dr. Albert Istvan.
Acesta a adăugat că a solicitat Ministerului Sănătăţii să deblocheze o parte din aceste posturi pentru a se putea face angajări, însă numărul medicilor specializaţi în servicii de Urgenţă este foarte redus la nivelul naţional şi este puţin probabil că locurile vacante se vor ocupa prea curând.
'Avem trei rezidenţi în curs de pregătire care vor veni însă în judeţul Covasna abia peste doi-trei ani', a conchis directorul medical al Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Lucrări de investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit în acest an 4,1 milioane de lei din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru finalizarea lucrărilor de consolidare a corpului B al clădirii principale, a declarat miercuri, directorul instituţiei, Nagy Andras Robert.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, nevoit să închidă temporar secţia ORL Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi-a suspendat temporar activitatea, deoarece cei doi medici de specialitate se află în concediu.
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit peste 400.000 de lei pentru sistemul de protecţie împotriva incendiilor Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit din partea Consiliului Judeţean Covasna suma de 426.000 lei pentru finalizarea sistemului de protecţie contra incendiilor.