Cele mai citite
 


Cluj: Măsuri speciale pentru animale pe timpul caniculei şi al ploilor
miercuri, 4 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Cluj-Napoca atrage atenţia deţinătorilor de animale din municipiu că acestea trebuie protejate în zilele călduroase sau atunci când precipitaţiile sunt abundente.
'Deţinătorii de animale de pe raza municipiului Cluj-Napoca au obligaţia să asigure un adăpost corespunzător, hrană şi apă suficientă, îngrijire şi atenţie pentru acestea, în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor. În zilele în care temperatura depăşeşte 30 de grade Celsius este interzis păşunatul, între orele 11,00 şi 16,00. Animalelor aflate la păşunat li se vor asigura condiţii corespunzătoare şi adăposturi pentru protejarea faţă de acţiunea directă a razelor de soare, a căderilor de grindină şi ploaie. De asemenea, în intervalul orar 12,00 - 16,00, dacă temperatura la umbră depăşeşte 25 de grade Celsius, animalele nu vor fi utilizate la muncă', se arată într-un comunicat remis, marţi, presei de Bi roul mass-media al Primăriei clujene.
De asemenea, 'dacă animalul prezintă hipertemie, exprimată prin uscarea mucoaselor gingivale şi oculare, creşterea frecvenţei cardiace şi respiratorii, deshidratare, deţinătorul va anunţa medicul veterinar la care este arondat'.
Potrivit comunicatului, şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj face un apel către toţi proprietarii de gospodării şi anexe gospodăreşti inundate să efectueze o dezinsecţie profilactică pentru prevenirea unor boli şi distrugerea eventualilor germeni.
Dezinfecţia şi dezinsecţia profilactică trebuie să fie făcute de echipe speciale autorizate, iar acţiunea să fie supravegheată de medicul veterinar. De asemenea, dispariţia, moartea sau îmbolnăvirea vreunui animal trebuie comunicate la Direcţia Sanitar-Veterinară.?
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Roboţelul Probo a început terapia cu copiii autişti Cluj-Napoca, 5 ian /Agerpres/ - O nouă metodă de ameliorare a condiţiilor de viaţă ale persoanelor care suferă de tulburări din spectrul autist, cu ajutorul unui roboţel de culoare verde, cu faţă de elefănţel, a început să fie studiată miercuri, la Cluj-Napoca, de un grup de cercetători belgieni şi români...
Cluj: Expoziţie cu animale din fructe O expoziţie inedită, de figurine sculptate în fructe, a fost realizată de elevi de la Şcoala specială Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/ Integrată din Cluj-Napoca.
Cluj: 'Ziua interacţiunii dintre om şi animal', sâmbătă, în Parcul USAMV Parcul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca va găzdui, sâmbătă, 1 iunie, evenimentul intitulat "Ziua interacţiunii dintre om şi animal", un bun prilej pentru medicii din clinicile instituţiei de învăţământ superior să acorde consultaţii pentru animale de companie...
Cluj: Standul USAMV de la Târgul "Agraria" a fost vizitat de mulţi tineri interesaţi de studii agricole Cadre didactice şi doctoranzi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca au oferit, la Târgul "Agraria", la standul propriu, consultanţă multor tineri dornici să urmeze studii superioare agricole, dar şi crescătorilor de animale, legumicultorilor, iubitorilor...
Cluj: Muncă în folosul comunităţii pentru amendaţii rău-platnici Membrii Consiliului Local Cluj-Napoca au aprobat, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre conform căruia cei care sunt amendaţi de primărie şi nu-şi achită amenzile să presteze muncă în folosul comunităţii, în diferite activităţi care ţin de administrarea oraşului.