Cele mai citite
 


Anorexia poate fi legată de o anormalitate a creierului
luni, 8 aprilie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Probleme cu greutatea, Depresia, Boli de nutritie
 

Mii de femei se pot naşte cu o predispoziţie de a suferi de anorexie, conform unui nou studiu care revoluţionează felul în care este înţeleasă această afecţiune, studiu ce ajunge la concluzia că anorexia îşi are cauzele manifeste încă din perioada intrauterină, având legătură cu felul în care se dezvoltă creierul acestor femei, informează cotidianul britanic Daily Mail.

Rezultatele acestui studiu contrazic ideea general acceptată în lumea medicală conform căreia anorexia este cauzată în primul rând de factori sociali, aşa cum ar fi presiunea resimţită de tinerele femei de a se încadra în standardele silfide de frumuseţe ale top modelelor.

Conform noului studiu coordonat de Dr. Ian Frampton, consultant în psihologie pediatrică la spitalul Great Ormond Street din Londra, în anumite cazuri creierul copiilor se poate dezvolta în anumite feluri care îi predispune pe aceştia să sufere de anorexie.

Studiul coordonat de dr. Frampton a fost realizat pe mai mult de 200 de femei suferind de anorexie din Marea Britanie, SUA şi Norvegia, majoritatea acestora având vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani. Rezultatele au indicat faptul că aproximativ 70% dintre acestea aveau neurotransmiţătorii afectaţi sau aveau anumite modificări subtile în structura creierului.

Modul de afectare a neurotransmiţătorilor la persoanele suferind de anorexie este similar cu cel al persoanelor care suferă de dislexie, depresie sau hiperactivitate.
"Ideea că presiunea socială de a fi asemenea femeilor mediatizate ca standarde de frumuseţe ar fi cauza anorexiei este eronată pentru că toate femeile sunt supuse acestei presiuni, însă doar un mic procent dintre ele se îmbolnăvesc de anorexie", susţine medicul britanic.AGERPRES/(Bălu Codruţ)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Anorexia şi hiperactivitatea sunt legate de un mecanism molecular comun (studiu) Anorexia mentală, tulburare gravă a comportamentului alimentar, şi hiperactivitatea fizică sunt legate de un mecanism molecular comun, descoperire ce ar putea să conducă la un tratament al acestei patologii care îi afectează în special pe adolescenţi, potrivit unui studiu recent, preluat de AFP.
Anorexia afectează copii tot mai mici (studiu) Tot mai mulţi copii mici sunt îngrijiţi în sistemul sanitar pentru anorexie severă. Un studiu britanic, citat de site-ul lesquotidiennes.com., arată că, în ultimii trei ani, peste o sută de copii între cinci şi şapte ani au fost spitalizaţi pentru că refuzul de a se hrăni le punea în pericol viaţa.
Anorexia ar fi mai degrabă o dependenţă decât teama de îngrăşare (studiu) Anorexia mentală, care afectează îndeosebi tinerele, nu s-ar explica prin teama de îngrăşare, ci prin plăcerea de a slăbi, şi ar face parte din categoria dependenţelor - se arată într-un studiu publicat marţi şi preluat de AFP.
A fost lansat un vast studiu asupra consecinţelor infecţiei cu virusul Zika National Institutes of Health (NIH) din SUA a anunţat marţi lansarea unui vast studiu asupra Zika şi a femeilor însărcinate din zonele afectate de virus, în special din America Latină, informează agenţia France Presse.
Terapia genetică dă rezultate în tratarea bolii Parkinson (studiu) Londra, 17 mar /Agerpres/ - Tratarea bolii Parkinson prin terapia genetică a dat rezultate pentru prima dată, în cadrul studiilor clinice, susţin cercetătorii americani, potrivit BBC.
Telefoanele mobile nu generează cancer la creier, susţin unii cercetători britanici Londra, 22 feb /Agerpres/ - O perioadă lungă de timp, cercetătorii, pe de o parte, şi oficialii guvernamentali şi reprezentanţi ai societăţilor comerciale, pe de altă, au dus o polemică acerbă cu privire la siguranţa telefoanelor mobile, deşi unele studii mai vechi relevau că telefonul mobil favorizează...