Cele mai citite
 


Ungaria se va confrunta cu o nouă invazie de căpuşe
miercuri, 4 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ungaria se va confrunta începând de zilele viitoare şi până în luna decembrie cu o a doua invazie de căpuşe din acest an, relatează marţi cotidianul Magyar Nemzet, citat de MTI.
Prima invazie tocmai s-a încheiat luna trecută, însă autorităţile se aşteaptă ca după temperaturile extrem de ridicate numărul de căpuşe să crească din nou.

În perioada 19-25 iulie au fost înregistrare 142 de cazuri de îmbolnăvire cu Lyme, afecţiune transmisă de căpuşe, un număr dublu faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Centrului Naţional de Epidemiologie, preluate de Magyar Nemzet. În perioada 2004-2008, numărul mediu de cazuri pentru săptămâna similară a fost de 75.

Autorităţile susţin că datele sunt alarmante, întrucât înmulţirea căpuşelor ar putea duce la o creştere de 100% sau chiar de 150% a cazurilor de infecţii Lyme până la sfârşitul anului.

Deoarece folosirea de pesticide a fost interzisă de noile reglementări ale UE, autorităţile atenţionează că cel mai bun mod prin care oamenii se pot proteja este să-şi verifice corpurile şi pe cele ale copiilor lor după ce au ieşit în natură.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ungaria: Unul sau doi pacienţi din 10.000 contractează în spital infecţii cu agenţi rezistenţi la antibiotice Unul sau doi pacienţi la fiecare 10.000 trataţi în spitalele din Ungaria contractează în timpul internării infecţii cu organisme rezistente la antibiotice, a declarat luni directoarea Centrului naţional de epidemiologie (OEK) de la Budapesta, Marta Melles, informează agenţia ungară de presă MTI.
Sibiu: Creşte numărul cazurilor de infecţii respiratorii, pneumonii şi muşcături de căpuşe Numărul pacienţilor cu infecţii respiratorii, pneumonii, dar şi al celor muşcaţi de căpuşe este în creştere de la începutul lunii mai, conform rapoartelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.
Galaţi: 39 de persoane au fost muşcate de căpuşe, în ultima săptămână Un număr de 39 de persoane au ajuns în ultima săptămână la camerele de gardă ale spitalelor, după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat miercuri presei, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Peste 240 suceveni muşcaţi de căpuşe, unul diagnosticat cu boala Lyme Peste 240 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava de la începutul acestui an, doar una fiind diagnosticată cu boala Lyme în urma testării.
Bihor: Medicii atrag atenţia asupra riscului parazitării cu căpuşe Oradea, 12 apr/ Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor atrage atenţia asupra riscului parazitării cu căpuşe, în 2015 fiind înregistrate cu 40% mai multe cazuri faţă de 2014.
Sibiu: De trei ori mai puţini pacienţi cu boală Lyme faţă de anul trecut Numărul sibienilor înţepaţi de căpuşe şi cu boală Lyme a scăzut în acest an faţă de 2015, potrivit datelor furnizate joi, AGERPRES, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu.