Cele mai citite
 


Alba: Brânză telemea şi smântână contaminate cu E.Coli, la o pensiune din Apuseni
miercuri, 4 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Examenele de laborator efectuate pe probe recoltate de la pensiunea din Munţii Apuseni unde, săptămâna trecută, nouă copii şi un adult cazaţi în unitatea respectivă s-au îmbolnăvit, fiind spitalizaţi sub suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, au arătat o contaminare cu E.Coli pentru brânză telemea şi smântână.
Prefectul de Alba, Ştefan Bardan, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că, în urma rezultatelor parţiale ale examenelor de laborator efectuate de specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba au fost obţinute rezultate neconforme pentru două probe de sanitaţie (NTG şi B.Coliformi) şi contaminare cu E.Coli la două dintre produse. Pentru restul probelor recoltate încă nu au fost finalizate analizele de laborator.
Datele obţinute de DSVSA vor fi coroborate şi cu rezultatele pe care le vor obţine cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba pe probele recoltate de la persoanele îmbolnăvite, a precizat Ştefan Bardan.
În total, nouă copii şi un adult, din Bucureşti, între timp externaţi, au fost spitalizaţi săptămâna trecută la Cîmpeni, sub suspiciunea de toxiinfecţie alimentară. Cazaţi la o pensiune de patru margarete din localitatea Albac, una din cele mai cunoscute din Apuseni, cei zece au acuzat dureri abdominale colicative, greţuri, vomă, diaree şi subfebrilităţi, primind tratament de reechilibrare hidroelectrolitică, antibioterapie, antiemetice şi antispastice. În total la pensiune erau cazaţi 38 de copii şi 12 adulţi, dar numai zece s-au simţit rău.
Administratorul pensiunii a fost sancţionat de DSVSA cu amendă în valoare de 30.000 de lei, pentru neasigurarea lanţului frigorific în cadrul produselor refrigerate sau congelate. De asemenea, inspectorii DSVSA au decis suspendarea temporară a activităţii pensiunii până la remedierea deficienţelor constatate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Încă o fetiţă internată cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară Alba Iulia, 31 iul /Agerpres/ - Doi dintre cei opt copii internaţi, joi, în Spitalul din Cîmpeni, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, au fost externaţi la cererea părinţilor, sub semnătura lor, iar o altă fetiţă din grupul cazat la o pensiune din Albac a necesitat spitalizare, a informat, sâmbătă...
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Argeş: 14 copii de la o şcoală din Piteşti au fost interneţi cu toxiinfecţie alimentară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Alba: Ancheta DSP Alba a stabilit o contaminare masivă cu salmonela în cazul nuntaşilor de la Bistra Autorităţile sanitare din Alba au constatat o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria din Bistra unde, săptămâna trecută, a fost preparată mâncarea pentru o nuntă care s-a soldat cu spitalizarea a aproximativ unui sfert dintre participanţi.
Alba: Încă nouă copii din Sebeş internaţi cu toxiinfecţie alimentară Alţi nouă copii din Sebeş au fost internaţi, duminică, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, ridicând la 30 numărul celor care au necesitat spitalizare după ce au mâncat, în urmă cu câteva zile, la o grădiniţă cu program prelungit din...
Alba: Deficienţe igienico-sanitare la grădiniţa din Sebeş unde 14 copii au suferit o toxiinfecţie alimentară O serie de deficienţe au fost constatate la controlul igienico-sanitar de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba la grădiniţa din municipiul Sebeş de unde provin cei 14 copii şi doi angajaţi internaţi, de joi, cu simptomatologie specifică toxiinfecţiei alimentare.