Cele mai citite
 


Olt: Deficit de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina
miercuri, 4 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina, cunoscut în plan naţional din cauza scandalurilor provocate de moartea unor pacienţi, funcţionează cu un deficit de 50 de medici şi nu are niciun specialist în Ortopedie infantilă.
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Romeo Stănculescu, a declarat marţi pentru Agerpres că unitatea are 171 de medici, dar ar mai avea nevoie de încă 50.

'Sunt secţii unde abia se poate asigura garda şi chemăm frecvent medicii de acasă, după ce au ieşit din gardă', a declarat Stănculescu.

Acesta a arătat că la secţia de Chirurgie şi Ortopedie infantilă este un singur medic cu specialitatea în Chirurgie infantilă, iar pentru specialitatea Ortopedie infantilă nu există niciun medic, deşi ar fi nevoie de trei.

Stănculescu a mai spus că la secţia de Ortopedie pentru adulţi există un deficit de doi medici, iar la alte secţii, precum cea de Anestezie şi Terapie Intensivă sau la Unitatea de Primire a Urgenţelor sunt probleme şi mai mari, fiind nevoie de încă 5, respectiv 12 medici.
Secţii cu deficit sunt şi Cardiologia, Chirurgia Plastică, Psihiatria, Centrul de hemodializă sau Recuperarea.

Directorul a spus că problema nu poate fi rezolvată decât după preluarea spitalului de către Consiliul Judeţean Olt, care nu s-a realizat din cauza datoriilor.

'După ce spitalul va fi preluat de Consiliul Judeţean sperăm să putem discuta despre ameliorarea acestui deficit, să discutăm de condiţii de concurs, de noi scheme de personal. Pentru că avem deficit şi la asistente şi apar probleme atunci când cineva vrea să intre în concediu sau când trebuie date zilele libere', a conchis Stănculescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina, în amplu proces de modernizare Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina, administrat de Consiliul Judeţean Olt în colaborare cu Primăria Slatina, a intrat anul acesta într-un amplu proces de modernizare, patru dintre obiectivele modernizate, saloane, dotări cu echipamente, secţii, fiind inaugurate miercuri de către preşedintele CJ Olt...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.
Olt: Audit extern înainte de preluarea Spitalului Judeţan Slatina de CJ Preşedintele Consiliul Judeţean Olt, Paul Stănescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că firmele de pe platforma industrială a municipiului Slatina vor asigura din fonduri proprii efectuarea unui control financiar contabil la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru ca reprezentanţii Consiliului...
Olt: 61 de candidaţi pentru opt posturi de asistenţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Un număr de 61 de de candidaţi s-au înscris la concursul pentru ocuparea a opt posturi de asistenţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, selecţia urmând a încheia săptămâna viitoare.
Olt: Medicii de la spitalele din Slatina şi Caracal au refuzat să încheie contracte pentru gărzi suplimentare Medicii care asigură liniile de gardă la spitalele din municipiile Slatina şi Caracal au refuzat să semneze contracte de muncă pentru gărzile suplimentare, o notificare despre această situaţie fiind transmisă miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt la Ministerul Sănătăţii, potrivit şefei direcţiei...
Olt: Deficit de medici la Spitalul Slatina; la Cardiologie, gărzile sunt asigurate cu medici de la alte spitale Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina acoperă în parte deficitul de medici cu care se confruntă cu ajutorul medicilor pensionari, însă sunt specilităţi, cum este cazul Cardiologiei, unde, pentru asigurarea gărzilor se apelează la medici de la alte secţii sau chiar din alte spitale, potrivit managerului...