Cele mai citite
 


Botoşani: Peste 100 de cadre medicale vor să plece în străinătate
miercuri, 4 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de cadre medicale din judeţul Botoşani şi-au manifestat intenţia de a pleca la muncă în străinătate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul general adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Gheorghe Apetroaie. Potrivit acestuia, cererile vin atâţt din partea personalului medical cu studii medii, cât şi din partea celui cu studii superioare.
Numărul celor interesaţi să renunţe la locurile de muncă în sistemul sanitar din Botoşani a crescut semnificativ în urma adoptării măsurilor de reducere a salariilor în sistemul bugetar.

'Această perioadă dificilă va duce practic la concretizarea solicitărilor existente deja pentru cadrele medii, dar şi pentru medici, de a pleca în special în ţările din Uniunea Europeană. Cele mai multe cereri vin din partea asistenţilor medicali- soţ şi soţie- angajaţi în cheltuieli deosebite, rate în bănci, copii la şcoală şi care nu fac faţă cu retribuţia existentă în sistemul bugetar', a afirmat Apetroaie.

Cei care doresc să plece la muncă în străinătate solicită, de regulă, aprobarea unui concediu fără plată, care îi siguranţa că postul său va fi disponibil la revenirea în ţară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Câteva zeci de cadre medicale părăsesc anual sistemul sanitar pentru a lucra în străinătate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a înregistrat, în acest an, aproximativ 30 de cereri ale cadrelor medicale care intenţionează să profeseze în străinătate, se arată într-un raport făcut public, luni, de autoritatea sanitară.
Botoşani: Protest al angajaţilor Sanatoriului Podriga în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Aproximativ 30 de angajaţi ai Sanatoriului de neuropsihiatrie de la Podriga au protestat, vineri, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii DSP de a nu autoriza, din punct de vedere sanitar, unitatea medicală.
Botoşani:Conducerea CJ îngrijorată de numărul mare de concedii fără plată de la Spitalul Judeţean Mavromati Conducerea Consiliului Judeţean solicită Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati să interzică acordarea concediilor fără plată pe o perioadă mai mare de un an. Vicepreşedintele CJ Gheorghe Sorescu susţine că în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ există peste 100 de cadre medicale care sunt...
Vaslui: 83 de cadre medicale au cerut anul trecut certificate de conformitate, pentru a profesa în străinătate Un număr de 83 de cadre medicale au cerut în cursul anului trecut Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui certificate de conformitate pentru a profesa în străinătate.
Directorul adjunct al DSP Botoşani: Demersul angajaţilor de la Maternitate este mai mult sindical decât managerial Cadrele medicale ale Spitalului de Obstretică şi Ginecologie din Botoşani au înaintat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) o notă de protest faţă de intenţia autorităţilor sanitare de a reduce numărul de paturi.
Botoşani: Protest al salariaţilor din Spitalul Judeţean 'Mavromati' Aproximativ 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt activitatea, miercuri la amiază, protestând în faţa instituţiei. Ei cer Guvernului să renunţe la măsura de reducere cu 25% a salariilor, iar sănătatea să fie declarată 'prioritate naţională'.