Cele mai citite
 


Privitul direct la soare este foarte dăunător
miercuri, 4 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Privitul direct la soare fără ochelari poate să dea arsuri retiniene care sunt ireversibile, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice.

Ea recomandă populaţiei să nu facă acest lucru sub nicio formă.
În ceea ce priveşte ochelarii pentru soare, medicul spune că cei care nu simt nevoia nu trebuie neapărat să poarte ochelari de soare, iar cei care au dioptrii trebuie să aibă ochelari de soare cu dioptrii.
Criteriul de alegere a ochelarilor de soare este ca atunci când îi punem la ochi şi ne uităm la soare să nu vedem mai prost decât fără ei, a precizat dr. Monica Pop.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Monica Pop: Oamenii nu trebuie să se uite la soare fără ochelari speciali pentru eclipsă Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, prof. dr. Monica Pop, a avertizat, marţi, că este foarte riscant ca oamenii să privească la soare, în timpul eclipsei, cu ochelari de soare sau cioburi înnegrite.
Prof. dr.Monica Pop: Nu trebuie să privim direct la soare Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de urgenţe Oftalmologice atrage atenţia asupra faptului că nu trebuie să privim sub nici o formă direct la soare.
Dr. Monica Pop: Populaţia nu trebuie să privească direct către Soare în timpul eclipsei Cei care urmăresc vineri eclipsa parţială nu trebuie să privească direct către Soare, a atenţionat managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice, Monica Pop, într-un comunicat de presă AGERPRES.
Monica Pop: În perioadele cu vânt este necesară purtarea de ochelari Managerul general al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, prof. dr. Monica Pop, a declarat că în perioadele cu vânt este necesară protecţia ochilor cu ochelari de orice tip, deoarece vântul vehiculează particule diferite (sticlă, metal, lemn, nisip, piatră, hârtie, plastic etc) care...
Spitalul de Urgenţe Oftalmologice despre cazul copilului de 7 ani: Se înregistrează o ameliorare a stării ochiului Starea de sănătate a copilului de 7 ani fără acte, rănit la ochi, înregistrează o ameliorare, în urma aplicării unui tratament complex, local şi general, a anunţat, miercuri, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice, Monica Pop, prin intermediul unui comunicat remis presei.
Pacient împuşcat în ochi, internat la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti Un pacient împuşcat în ochi la vânătoare a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, acesta fiind al doilea caz în ultimele două săptămâni, informează un comunicat de presă al managerului unităţii medicale, Monica Pop.