Cele mai citite
 


Vaslui: Activitatea spitalului de urgenţe este blocată după ce unitatea a rămas fără conducere
miercuri, 4 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Subprefectul judeţului Vaslui, Ciprian Iftimoaiei, a anunţat luni că activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui este blocată din cauză că instituţia a rămas fără manager şi director medical, mandatele celor doi fiind expirate.
Cirpian Iftimoaiei a declarat că la această dată nu are cine să semneze contractele de achiziţii, actele contabile şi nici statele de plată pentru salariile angajaţilor de la cea mai mare unitate sanitară din judeţul Vaslui.
'La ora actuală vorbim de un blocaj la SJU Vaslui. Fără directori documentele rămân nesemnate. Cei aproximativ 2.000 de angajaţii nu îşi vor putea lua nici salariile în luna august dacă nu are cine se semneze statele de plată. Am trimis o notă la Ministerul Sănătăţii şi am discutat şi personal cu directorul de cabinet al ministrului Attila Cseke despre problema spitalului vasluian. Cei de la minister au spus că ei nu vor numi o nouă conducere la SJU', a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Cirpian Iftimoaiei, subprefectul judeţului Vaslui.
Acesta a mai afirmat că va solicita Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui să se întrunească în şedinţă de urgenţă pentru a numi în fruntea SJU Vaslui o conducere interimară.
De partea cealaltă conducerea CJ Vaslui afirmă că nu va convoca nicio şedinţă cu scopul de a numi o conducere interimară la SJU Vaslui.
'Eu nu pot să fac aşa ceva. Nu am cum să numesc acolo un director dacă nu am preluat unitatea. Plus de asta abia am avut şedinţa de CJ, iar consilierii ştiau situaţia de la SJU şi nu au votat pentru preluarea spitalului. Cel mai probabil o şedinţă va fi organizată după data de 15 august', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.
Spitalul Judeţean de Urgenţe Vaslui a rămas luni fără director medical, după ce mandatul acestuia a expirat.
Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui a deţinut până luni, 2 august şi funcţia de manager intermimar al unităţii sanitare vasluiene după ce mandatul fostului manager Nicu Oprişan, a expirat în urmă cu o lună de zile şi nu a mai fost organizat un concurs pentru ocuparea acestui post.
Potrivit reprezentanţilor DSP, Consiliul Judeţean Vaslui are dreptul să numească un manager interimar la SJU Vaslui, chiar dacă nu a preluat unitatea sanitară.
CJ Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, 30 august, pentru a doua oară preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe Vaslui.
Spitalul Judeţean de Urgenţe Vaslui este singura unitate sanitară din cele şapte existente în judeţ care nu a fost preluată până la această dată de autorităţile judeţene.
SJU ar trebui să treacă din subordinea Ministerului Sănătăţii la Consiliul Judeţean Vaslui, dar reprezentanţii acestei instituţii refuză să semneze protocolul de preluare a spitalului din cauza datoriilor de peste 8 milioane de lei pe care le are unitatea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalul de Urgenţe a rămas fără manager şi director medical Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui a rămas luni fără director medical, după ce mandatul acestuia a expirat.
Vaslui: CJ a amânat pentru a doua oară preluarea Spitalului de Urgenţe Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui.
Vaslui: După mai multe amânări, CJ a aprobat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Vaslui a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce, în două şedinţe diferite, consilierii judeţeni amânaseră acest lucru din cauza datoriilor de aproximativ 9 milioane de lei pe care le avea instituţia sanitară.
Vaslui: Postul de manager al Spitalulului Judeţean de Urgenţă a fost scos la concurs Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a scos la concurs postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, ocupat de peste doi ani de un director interimar.
Vaslui: Peste 130 de cadre sanitare îşi primesc salariile cu întârziere Cei 136 de salariaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, subordonaţi direct Ministerului Sănătăţii, încă nu şi-au încasat lefurile pe luna iulie cu toate că luni 16 august, a fost zi de salariu.
Vaslui: MS va împuternici o persoană să ocupe temporar funcţia de manager la Spitalul de Urgenţă Prefectura Vaslui a anunţat marţi că la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) va fi împuternicită de către ministrul sănătăţii Attila Cseke o persoană care să ocupe provizoriu funcţia de manager al instituţiei sanitare.