Cele mai citite
 


In zona Tropicelor se nasc mai multe fete
miercuri, 8 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paris, 8 aprilie /Agerpres/ - In zona Tropicelor, în special în Africa, se nasc mai multe fete decât în zonele reci sau temperate, conform unui studiu publicat miercuri în revista britanică Biology Letters, informează AFP.

Studiul coordonat de endocrinologul Kristen Navara de la Universitatea din Georgia, SUA, a pornit de la datele privind natalitatea din 202 ţări din perioada 1997-2006 şi a urmărit proporţia de naşteri de băieţi şi fete înregistrată în zonele temperate sau reci şi cele tropicale. In medie, pe toate aceste zone, băieţii reprezintă 51,3% din totalul naşterilor.

Cercetătorii americani au remarcat însă diferenţe importante privind raportul dintre băieţi şi fete la naştere în funcţie de latitudine. Astfel, în cazul tropicelor, proporţia băieţilor scade la 51,1% şi ajunge chiar până la 50,7 % în Africa sub-sahariană (comparativ cu 51,4% în Europa).

Aceste diferenţe persistă chiar şi atunci când sunt luate în calcul preferinţele culturale, aşa cum sunt cele în favoarea băieţilor din China sau din India, preferinţe care fac ca majoritatea fetuşilor avortaţi să fie de sex feminin. Aceaşi preferinţă pentru nou-născuţii băieţi se regăsesc şi în culturile africane.AGERPRES/(Bălu Codruţ)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 2 milioane de femei 'dispar' în fiecare an Avansul tehnologiei în dezvăluirea sexului extinde barbaria feticidului în rândul copiilor de sex feminin, din Caucaz până în Balcanii occidentali, cum se desprinde din Raportul Băncii Mondiale privind egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi elaborat de Banca Mondială (BM). Raportul arată că în fiecare...
Avort selectiv: În China, India şi Coreea de Sud, o generaţie fără femei Peste 20 de ani, în multe zone din China şi India numărul bărbaţilor tineri îl va depăşi cu 10 până la 20 la sută pe cel al femeilor, dezechilibru social care va avea consecinţe asupra sănătăţii populaţiei, semnalează marţi cotidianul spaniol El Mundo.
SUA: Lansarea celui mai amplu studiu de testare clinică pentru tratamente personalizate contra cancerului Bolnavi în stadiu avansat de cancer vor primi tratamente personalizate, care vor lua în calcul mai ales mutaţii specifice ale tumorilor şi mai puţin tipul maladiei, în cadrul celui mai amplu şi riguros studiu de testare clinică realizat până în prezent în acest domeniu, a anunţat National Cancer Institute...
Naşterea provocată ar putea creşte riscul de autism la copii (studiu) O naştere provocată sau accelerată ar putea creşte riscul ca nou născutul să dezvolte autism, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu publicat de Universităţile Michigan şi Duke din SUA şi care subliniază necesitatea de a se continua cercetările privind cauzele acestei maladii, informează marţi...
Vârsta sau sexul donatorului de sânge determină supravieţuirea primitorului (studiu) Persoanele care primesc o transfuzie de sânge de la donatori de sex feminin sau de la donatori tineri au mai puţine şanse de a supravieţui, potrivit unui studiu canadian publicat luni în revista medicală JAMA Internal Medicine din SUA, relatează AFP.
Bacteriile intestinale la nou-născuţi, o armă împotriva astmului (studiu) Nou-născuţii pot fi protejaţi împotriva contractării astmului în decursul vieţii, dacă flora intestinală dobândeşte anumite tipuri de bacterii în primele trei luni de la naştere, au stabilit cercetătorii deschizând astfel calea tratamentului preventiv împotriva acestei alergii respiratorii cronice care...