Cele mai citite
 


Suceava: Zeci de cazuri noi de cancer de piele, în acest an
miercuri, 4 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

În prima jumătate a acestui an, secţiile de specialitate din cadrul spitalelor din judeţul Suceava au raportat 33 de cazuri de tumori la nivelul pielii, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, precizând că cinci dintre acestea sunt curabile.

'Trebuie conştientizat că soarele prezintă nişte riscuri, iar avertizările despre radiaţiile UV ar trebui luate în serios. Aceste radiaţii au efecte negative', a precizat Popescu.
Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a anunţat că, până pe 1 august 2012, se va desfăşura o lungă campanie de prevenire a cancerului de piele, a afecţiunilor oculare şi a altor efecte ale expunerii la radiaţiile UV solare asupra sănătăţii.
Campania este intitulată 'Pentru sănătatea dumneavoastră, protejaţi-vă de soare!'.
Potrivit lui Popescu, o analiză a numărului de decese cauzate de melanomul pielii, efectuată de Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului, în perioada 2000 - 2008, situează ţara noastră pe primele patru locuri în lume în ceea ce priveşte numărul de decese cauzate de melanom, respectiv 1.703 decese la bărbaţi şi 1.530 la femei.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Creşte incidenţa bolilor oncologice în judeţ Suceava, 7 aprilie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava înregistrează lunar între 99 şi 120 de decese cauzate de boli oncologice, din totalul de 650 - 700 decese în fiecare lună.
Suceava: Peste 1.700 noi cazuri de cancer în judeţ, majoritatea în mediul rural Numărul bolnavilor de cancer a crescut, în judeţ, cu peste 1.700, cele mai multe cazuri noi înregistrându-se în zona rural, a declarat presei, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Incidenţa HIV/SIDA, în creştere în judeţ; 25 noi cazuri şi 5 decese în 2015 Asociaţia Red Ribbon implementează în judeţul Suceava Campania "InspiRED", un proiect al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), ce îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există şi au dreptul la o viaţă...
Dr. Mihaela Leventer: Melanomul depistat în fază incipientă are şanse de vindecare Melanomul depistat în faza incipientă are şanse de vindecare, a declarat marţi dr. Mihaela Leventer, la lansarea cărţii 'Să înţelegem melanomul', ediţia 2012, cu ocazia marcării Zilei Melanomului în România de Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRMEDCC)...
Suceava: 1766 cazuri noi de diabet în judeţ, din care 18 la copii În judeţul Suceava s-au înregistrat în cursul anului trecut 1.766 cazuri nou depistate de diabet, dintre care 18 cazuri la copii cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani, a declarat presei, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Incidenţa bolilor oncologice, în creştere semnificativă Numărul bolnavilor de cancer a crescut semnificativ în 2009, în judeţul Suceava, ajungând la 8.253 faţă 7.826 în anul precedent.