Cele mai citite
 


Arad: Măsuri speciale pentru prevenirea îmbolnăvirilor în PRMS Arad
miercuri, 4 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile şi prognozele meteo care anunţă în continuare un nivel ridicat al acestora, conducerea Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS) Arad a luat o serie de măsuri pentru prevenirea eventualelor îmbolnăviri ale persoanelor private de libertate şi a apariţiei unor eventuale focare de infecţie pe secţiile de deţinere.
După cum informează Eduard Magold, purtător de cuvânt al PRMS Arad, între măsurile luate se numără păstrarea deschisă a uşilor de la camerele de deţinere, acestea fiind asigurate doar cu grilajele metalice; creşterea timpului alocat activităţilor sportive şi de plimbare desfăşurate în aer liber, dar nu între orele 11 - 17, când soarele are intensitate maximă; asigurarea permanentă a apei; efectuarea unor demersuri pentru asigurarea prin punctul comercial din incinta unităţii, a unor cantităţi suficiente de apă îmbuteliată şi băuturi răcoritoare pe cheltuiala solicitanţilor; reanalizarea programului de muncă al persoanelor private de libertate, prin reducerea acestuia, astfel încât, să se evite orele de maximă căldură, cu asigurarea echipamentului individual de prote cţie, duşuri şi 2- 4 litri apă/ persoană; respectarea strictă a regulilor igienico-sanitare referitoare la depozitarea alimentelor, prepararea, transportul şi servirea hranei persoanelor private de libertate; efectuarea periodică a controlului bacteriologic al apei potabile; reinstruirea personalului cu atribuţii pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor.
'De menţionat că până în prezent în PRMS Arad nu s-a înregistrat nici un eveniment neplăcut datorat caniculei', a mai adăugat Eduard Magold, purtător de cuvânt al PRMS Arad.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MJ: Carmen Bejan a luat un medicament contraindicat în primul trimestru al sarcinii Carmen Bejan, studenta condamnată pentru omor, a luat un medicament pentru tratarea unei infecţii urinare, acesta fiind contraindicat în primul trimestru al sarcinii, cu posibil risc de malformaţii fetale, însă cauzele malformaţiilor fătului şi decesului acestuia nu pot fi precizate în prezent, se arată...
Arad: Coplata la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a fost stabilită la 10 lei Coplata pentru serviciile medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare continuă în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost stabilită la zece lei, nivelul maxim legal acceptat.
În judeţul Arad, s-a ajuns la 123 de cazuri de gripă nouă Arad, 18 dec /Agerpres/ - În ultimele 48 de ore au fost confirmate încă trei cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor de gripă nouă înregistrate în judeţul Arad a ajuns la 123, transmite corespondentul AGERPRES.
Arad: Cabinet de Medicină Dentară de Urgenţă, în incinta SCJU Arad, 18 nov /Agerpres/- Un ultramodern Cabinet de Medicină Dentară de Urgenţă, care va funcţiona în regim continuu (24 de ore din 24), se află în curs de amenajare în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, stadiul lucrărilor fiind foarte avansat, a anunţat marţi dr. Teodora Olariu, managerul...
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
Bacău: Un număr de 50 de cazuri de hepatită virală confirmate în două focare semnalate în judeţ Un număr de 50 de cazuri de hepatită virală au fost confirmate în această săptămână în localităţile băcăuane Sohodor şi Slobozia Nouă, situate în zona de est a judeţului, cea mai săracă.