Cele mai citite
 


Mai mult de un sfert dintre americani sunt obezi
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Diabetul
 

Numărul adulţilor americani obezi a crescut cu 1 % între 2007-2009, ajungând la peste 72 de milioane, adică 26,7 % din populaţie, anunţă guvernul federal al SUA, alarmat de această 'ameninţare majoră la adresa sănătăţii publice', informează Reuters.

Cifrele au fost comunicate de Centrul american al controlului şi prevenirii maladiilor /CDC/. Agenţia s-a bazat în estimarea ei pe un eşantion reprezentativ al populaţiei de 400.000 de persoane.

CDC a descoperit că rata de obezitate depăşeşte chiar 30 % din populaţia adultă în nouă state americane, prag care nu a mai fost depăşit de niciun stat în urmă cu 10 ani. Studiul arată că 2,4 milioane de persoane în plus în 2009 faţă de 2007 au admis că sunt obeze.

Într-un comunicat, Dr Thomas Frieden, director al CDC, subliniază că obezitatea favorizează maladiile cardiace, diabeturile de tip 2 şi unele tipuri de cancer.

Costul medical anual al tratării obezităţii se ridică până la 147 miliarde de dolari, arată studiul. 'În medie, cheltuielile persoanelor obeze pentru a-şi îngriji sănătatea sunt mai mari în medie cu 1.429 de dolari decât cele ale persoanelor cu greutate normală'.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Obezitatea în SUA ar putea fi mai răspândită decât se credea, conform unui nou studiu Problema obezităţii în SUA ar putea fi şi mai gravă decât se credea până acum, conform unor cercetători citaţi marţi de BBC.
SUA: costurile implicate de obezitate depăşesc 200 de miliarde de dolari pe an (studiu) Costul obezităţii pentru economia americană este în fiecare an de cel puţin 215 miliarde de dolari, implicând costurile directe precum cheltuielile medicale sau indirecte, precum cele legate de pierderea productivităţii, potrivit unui studiu publicat marţi, informează AFP.
Rata obezităţii adulţilor din SUA este 'intolerabil de ridicată' (raport) Rata obezităţii în rândul adulţilor a continuat să crească în 2013 în şase state din SUA şi a rămas constantă în restul teritoriului, relevă raportul anual publicat joi de Trust for America's Health şi Robert Wood Johnson Foundation, informează AFP şi Reuters.
Obezitatea se află în creier, potrivit experţilor Între 40 şi 70 la sută din cazurile de obezitate au o componentă genetică şi, deşi a fost legată tradiţional de partea de mijloc a corpului, o mare cantitate din genele acestei boli sunt legate de creier, care ne face să simţim mai multă sau mai puţină foame, sau să renunţăm la mâncare, relatează EFE...
SUA: Obezitatea a înregistrat, în premieră, un uşor recul în rândul copiilor mici din familii sărace Obezitatea înregistrează, pentru prima dată, un uşor recul în rândul copiilor americani proveniţi din familii cu venituri mici, după mai multe decenii în care tendinţa a fost de creştere, relevă un raport al autorităţilor sanitare federale, citat de AFP.
SUA: Obezitatea ucide mai mulţi americani decât se credea (studiu) La doar câteva zile după ce autorităţile sanitare federale americane au publicat statistici promiţătoare în lupta împotriva obezităţii infantile, un alt studiu sugerează că sistemul sanitar public american nu ar trebui încă să sărbătorească, relatează luni Associated Press.