Cele mai citite
 


Nivelul înalt al colesterolului este periculos şi pentru tinerii adulţi
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Colesterolul, Ce mancam?, Afectiunile inimii
 

Adulţii de 20 de ani trebuie să fie şi ei atenţi la colesterol pentru că niveluri nesănătoase pot să le deterioreze arterele, arată un studiu publicat marţi, în cadrul căruia a fost observat un grup de tineri între 18 şi 30 de ani timp de mai mulţi ani. Studiul demonstrează că un nivel mai ridicat de colesterol la o vârstă relativ tânără creşte mai târziu riscul unor boli cardiace şi al infarcturilor, relatează Reuters.

'De obicei, nu ne gândim prea mult la riscul unor boli cardiace înainte ca o persoană să atingă vârsta adultă medie, pentru că rareori tinerii fac atacuri de inimă', spune doctorul Mark Pletcher de la Universitatea California din San Francisco, şeful echipei care a desfăşurat studiul, apărut în Annals of Internal Medicine. Pletcher şi colegii săi au analizat datele culese de la peste 3 200 de tineri adulţi. Cei care au avut niveluri crescute de lipoproteine de joasă densitate - altfel spus, 'colesterolul rău' - în tinereţe au fost mai expuşi să facă boli cardiace mai târziu, indiferent de nivelul colesterolului pe care-l au la vârsta adultă medie.

Cercetătorii arată că tinerii nu trebuie neapărat să ia medicamente ca să-şi scadă nivelul colesterolului, dar trebuie să facă mişcare şi să aibă grijă ce mănâncă. 'Mişcarea şi regimul alimentar pot fi mai importante decât medicamentele de scădere a colesterolului la tinerii adulţi', adaugă Pletcher.

Într-un studiu precedent, publicat tot în Annals of Internal Medicine, doctorul a descoperit că presiunea arterială ridicată la tineri determină la adulţii de vârstă medie un risc crescut de boli coronariene. The American Heart Association recomandă ca toţi tinerii de peste 20 de ani să-şi testeze nivelul colesterolului o dată la cinci ani. Cei care depăşesc 200 mg de colesterol pe dl de sânge riscă să facă boli cardiace.

Apoximativ 17,6 milioane de americani au boli coronariene, potrivit The American Heart Association. Bolile cardiace sunt cauza principală a deceselor din SUA şi din alte ţări industrializate.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colesterolul 'rău' nu este chiar atât de rău, susţin experţii De regulă, se consideră că există colesterolul 'bun' (lipoproteine cu densitate mare /(HDL/) şi colesterolul 'rău' (lipoproteine cu densitate mică /LDL/), însă recente cercetări apărute în Journal of Gerontology vin să răstoarne viziunea încetăţenită până acum, relatează luni The Times of India.
Esti ingrijorat de nivelul colesterolului? Te-a anuntat doctorul ca ai nivelul colesterolului ridicat (hipercolesterolemie)? Atunci stii ca este necesar sa iti modifici regimul de masa si stilul de viata, pentru a reduce nivelul colesterolului si al riscului aparitiei bolilor de inima. Chiar daca medicul ti-a prescris medicamente pentru scaderea...
Uleiurile vegetale reduc colesterolul, dar nu şi riscul cardiovascular (studiu) Înlocuirea grăsimilor animale cu uleiuri vegetale reduce nivelul colesterolului, dar nu diminuează şi rata mortalităţii, inclusiv a celei cardiovasculare, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost întâmpinate cu scepticism de unii experţi, relatează agenţia France Presse (AFP).
Consumul de migdale, nuci şi alune determină o ameliorare a colesterolului (studiu) Consumul de nuci, migdale şi alune determină o ameliorare a nivelului colesterolului, potrivit rezultatelor preliminare a 25 de teste clinice, publicate luni. Aceste alimente sunt bogate în proteine vegetale, mai ales acizi graşi nesaturaţi, în fibre, minerale, vitamine şi alte elemente ca antioxidanţii...
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
Semnele precoce ale îmbătrânirii anunţă un risc crescut de boli cardiace Persoanele la care sunt foarte vizibile semnele de îmbătrânire - căderea părului, riduri şi pungi de grăsime la nivelul pleoapelor - prezintă un risc crescut să dezvolte boli cardiace. 'Semnele vizibile de îmbătrânire reflectă vârsta biologică, nu pe cea cronologică', a spus dr Anne Tybjaerg-Hansen,...