Cele mai citite
 


Ungaria este în căutare disperată de medici
miercuri, 8 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Budapesta, 8 aprilie /Agerpres/ - Ungaria duce lipsă de medici, cu mai mult de 6.000 de posturi vacante în spitale şi în medicina generală, potrivit unui studiu al Ministerului ungar al Sănătăţii, citat în ediţia de joi a cotidianului Nepszava, relatează MTI.

Potrivit studiului, Ungaria are 34.000 de medici înregistraţi, ceea ce înseamnă un număr de doar 32 de medici la fiecare 10.000 de locuitori. Aproximativ 8% dintre doctori depăşesc vârsta de 60 de ani, în timp ce numai 19% dintre ei au 30 de ani sau mai puţin.

Cea mai mare nevoie de doctori se înregistrează în psihiatrie, medicină internă şi afecţiuni pulmonare. Unităţile de urgenţă duc de asemenea lipsă de medici, mai notează publicaţia.

Preşedintele comisiei parlamentare de sănătate, Mihaly Kokeny, membru al Partidului Socialist, la guvernare, a declarat că soluţia pe termen lung este creşterea salariilor.

Intre timp, guvernul şi-a asumat public un program de sănătate în valoare de un miliard de forinţi (circa 3.300.000 euro), precum şi fonduri în valoare de 3.5 miliarde de forinţi (circa 12.000.000 euro) de la Uniunea Europeană (UE) care urmează a fi cheltuite pe recrutările pentru slujbele mai puţin căutate.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Deficit de doctori de urgenţă în mai multe judeţe, deşi posturile nu mai sunt blocate Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat marţi, la Târgovişte, pentru AGERPRES, că există un deficit de doctori de urgenţă în mai multe judeţe din ţară, deşi posturile au fost deblocate, iar fonduri de angajare există, însă managerii de spitale ar trebui să facă eforturi mai mari în această...
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Marea Britanie vrea să aducă medici generalişti din UE, inclusiv din România Cea mai mare firmă de recrutare de doctori specializaţi în medicină generală din Marea Britanie intenţionează să angajeze până la 1.000 de medici în următorii patru ani, în special din România, Ungaria, Portugalia şi Spania, pentru a acoperi o parte din necesarul de specialişti, relatează luni Daily...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Prof.dr. Florian Popa: Şcoala medicală românească încă este bună - interviu Prof.dr. Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Carol Davila' din Bucureşti, consideră că învăţământul medical românesc se află, în prezent, în regres faţă de ceea ce a fost, din cauza lipsei de interes a candidaţilor, dar susţine că tot corpul didactic este valoros.
România - cele mai mici cheltuieli pentru sănătate din ţările membre UE Bucureşti, 30 dec /Agerpres/ - România a înregistrat în 2008 cheltuieli pentru sănătate de 473 de dolari/per capita, mai mici decât în oricare alt stat membru UE, fiind pe ultimul loc în Uniune şi pe unul din ultimele locuri în Europa. România alocă pentru sănătate circa 3% din PIB, mai puţin decât toate...