Cele mai citite
 


Harghita: Aproape o sută de persoane cu deficienţe fizice au permis de conducere auto
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 100 de harghiteni care primesc pensii pentru deficienţe de auz, văz sau probleme psihice posedă şi permis de conducere, relevă un control efectuat de inspectorii de muncă.
Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita, Dorin Male, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că au fost verificate 1.547 de dosare ale persoanelor care suferă de deficienţe de auz, văz şi psihice. Specialiştii Inspecţiei Sociale au depistat 91 de persoane care figurează cu astfel de probleme şi au permis de conducere auto. De asemenea, au mai fost găsite 533 de dosare care nu aveau toate documentele necesare.
Dorin Male spune că, de la 1 iulie, Inspecţia Socială a trecut direct în subordinea Ministerului Muncii şi, din cauza reorganizării, încă nu s-a găsit o soluţie pentru a informa oficial Poliţia Rutieră şi Serviciul de Eliberare a Permiselor Auto despre situaţia celor 91 de persoane.
Şeful Poliţiei Rutiere Harghita, comisarul şef Cezar Asandei, a precizat că, în momentul în care va exista o informare oficială, se va solicita o confirmare din partea medicului de familie, în legătură cu problemele de sănătate ale acestora, după care cele 91 de persoane vor fi trimise la unitatea de medicină legală de care aparţin.
Dacă specialiştii în medicină legală stabilesc că persoanele în cauză nu îndeplinesc condiţiile impuse de Ministerul Sănătăţii pentru a conduce vehicule, se va proceda la retragerea permisului.
'Retragerea (permisului - n.r.) nu se poate face decât în baza unui certificat medico-legal', a subliniat şeful Poliţiei Rutiere.
El a explicat că, în cazul în care persoanele respective ar fi fost implicate în accidente rutiere din cauza deficienţelor pe care le au, medicul care a eliberat documentul ce dovedeşte că au capacitatea de a conduce ar fi putut fi tras la răspundere, inclusiv penală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Medici voluntari din Ungaria consultă gratuit copiii aflaţi în dificultate O echipă de medici specialişti voluntari din Ungaria, de la Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor, se află în Harghita, în această săptămână, pentru a oferi consultaţii gratuite copiilor aflaţi în dificultate, acţiunea devenind, în ultimii ani, tradiţională.
Harghita: Opt elevi cu probleme medicale susţin examenul de Bacalaureat în condiţii speciale Opt elevi cu probleme de sănătate din Harghita susţin probele scrise ale examenului de Bacalaureat în condiţii speciale, numărul acestora fiind mai mare decât în anii precedenţi.
Proiect: Ministerul Sănătăţii propune restructurarea sistemul naţional de medicină legală şi al celui de transfuzie sanguină Ministerul Sănătăţii propune ca Sistemul naţional de transfuzie sanguină să aibă în structura sa un institut naţional, şapte centre regionale şi 34 de centre judeţene, iar Sistemul naţional de medicină legală să cuprindă Institutul Naţional de Medicină Legală ''Mina Minovici'' şi cinci institute regionale...
Bal Caledonian destinat strângerii de fonduri pentru copiii cu deficienţe vizuale şi auditive, sâmbătă, la Bucureşti Un eveniment caritabil destinat strângerii de fonduri pentru copiii cu deficienţe de văz şi auz va avea loc sâmbătă, la Bucureşti, informează organizatorii.
Harghita: O tânără cu probleme psihice a fost găsită pe câmp în şoc hipotermic O tânără cu probleme psihice din localitatea harghiteană Sărmaş a ajuns, luni noaptea, la spital în şoc hipotermic, ea fiind găsită pe câmp de o patrulă de poliţie.
Harghita: Două secţii din afara Spitalului Judeţean vor fi închise Două secţii exterioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor fi închise, pentru reducerea cheltuielilor, unitatea sanitară aflându-se în plin proces de restructurare.