Cele mai citite
 


Botoşani: Pensionari cu invaliditate, puşi să returneze pensiile
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Pensii (CJP) a început procedurile de recuperare a pensiilor plătite necuvenit de la bugetul asigurărilor de stat unui număr de 32 de pensionari cu grad de invaliditate II, care au obţinut venituri şi din alte surse, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul executiv interimar CJP, Narcis Dreţcanu.
Potrivit acestuia, deciziile de debit au fost luate după ce, în urma unui control, inspectorii CJP au stabilit, pe baza unor informaţii furnizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice, că pensionarii respectivi au realizat venituri ca persoane fizice autorizate (PFA) sau în numele unor asociaţii familiale (AF).
Sumele pe care aceştia le-au câştigat ilegal în perioada ianuarie 2008- iulie 2010 sunt în total de 287.903 de lei.
Numărul pensionarilor de invaliditate incompatibili cu calitatea de persoană fizică autorizată sau cea de membru al unei asociaţii familiale este la nivelul judeţului Botoşani de 187.
'Pentru 23 de pensionari s-a constatat că au încasat în mod legal pensia pentru că nu au realizat venituri din activităţile enumerate sau pentru că şi-au pierdut calitatea de membru al unei AF sau de PFA, iar pentru patru cazuri s-a suspendat plata pensiei începând cu luna iulie 2009. În celelalte situaţii, pensionarii au renunţat la calitatea de membru al unei AF sau de PFA. Toate aceste cazuri vor fi înaintate Serviciului de Expertiză Medicală în vederea reexpertizării', a afirmat Dreţcanu.
Reprezentanţii CJP intenţionează să sesizeze şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani cu privire la adeverinţele medicale care au fost emise pentru pensionarii de invaliditate în momentul în care au obţinut calitatea de PFA sau membru al unei AF. Potrivit acestor adeverinţe, pensionarii erau apţi din punct de vedere medical.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Venituri de sute de mii de lei la cabinetele medicilor de familie Două cabinete de medicină de familie din două comune din judeţul Botoşani au înregistrat în 2009 un venit anual de peste 300.000 lei de euro, potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani, Rodica Huţuleac.
Botoşani: Cabinetul de evaluare şi expertiză medicală, redeschis după arestarea medicului Liliana Teodoriu Cabinetul Comisiei de evaluare şi expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Botoşani a fost redeschis, luni, după mai bine de o lună de la închiderea sa, ca urmare a arestării preventive a medicului Liliana Teodoriu, acuzată că a luat mită de la aproximativ 150 de pacienţi.
Botoşani: Cabinetul de evaluare şi expertiză medicală al Casei de Pensii rămâne închis Cabinetul de expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Botoşani rămâne închis, după ce şeful Comisiei de evaluare şi expertiză medicală, medicul Liliana Teodoriu, a fost arestat preventiv, la sfârşitul lunii trecute, pentru luare de mită. Timp de o lună, sute de persoane care ar fi...
Municipiul Botoşani face demersuri pentru construirea unui spital de boli cronice Compania Naţională de Investiţii va susţine financiar un proiect privind construcţia, în municipiul Botoşani, a unui spital de boli cronice şi îngrijiri paleative, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul social-democrat Tamara Ciofu.
Botoşani: Un spital de boli cronice, care va fi construit în municipiu, ar putea purta numele academicianului Leon Dănăilă Botoşani, 15 feb /Agerpres/- Noul spital de boli cronice şi îngrijiri paleative din municipiul Botoşani, care urmează să fie construit de Compania Naţională de Investiţii, ar putea purta numele academicianului Leon Dănăilă, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, primarul Ovidiu Portariuc.
Botoşani: Medicul care a luat mită de la peste 130 de pacienţi a fost arestat preventiv Medicul Liliana Teodoriu de la Comisia de evaluare şi expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Botoşani, care este acuzat că a luat mită de la aproximativ 150 de pacienţi, va fi cercetat în stare de arest, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prim-procurorul adjunct al Parchetului...