Cele mai citite
 


Iaşi: Accident de muncă mortal, la mansardarea unui bloc
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat a murit, miercuri, la Iaşi, după ce a căzut în cap de pe blocul cu patru etaje unde lucra la construirea unei mansarde, informează şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi, George Albulescu.
Colegii sudorului Dan Ungureanu, în vârstă de 41 de ani, afirmă că scara pe care se afla acesta s-a răsturnat, victima căzând în gol de la înălţimea de 17 metri.
Coordonatorul SMURD Iaşi, conf.univ.dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că, deşi echipajul SMURD a ajuns la locul incidentului şi a efectuat manevrele de resuscitare timp de 45 de minute, bărbatul a murit.
În urma anchetei demarate de ITM Iaşi s-a constatat că bărbatul, de profesie sudor, lucra la negru de la începutul anului.
'Persoana respectivă lucra la mansardarea unui bloc. (...) Dan Ungureanu era de profesie sudor, iar cu firma a avut un contract care a încetat pe 20 noiembrie 2009. El executa sudura profilelor metalice cu ajutorul cărora se construia mansarda', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, şeful ITM Iaşi.
Acesta a explicat că se ia în calcul ca principală cauză a producerii accidentului de muncă neasigurarea perimetrului de securitate de către firma de construcţii, o altă cauză fiind reprezentată de problemele de sănătate care să nu-i fi permis bărbatului să lucreze la înălţime.
'O primă cauză identificată de noi este neasigurarea de jur împrejur a perimetrului blocului pentru căderea de la înălţime a lucrătorilor, materialelor de construcţie şi sculelor de lucru. De asemenea, verificăm dacă această persoană avea examenul medical efectuat şi dacă era apt pentru munca la înălţime', a explicat George Albulescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Elicopter SMURD pentru un preot aflat în comă Un elicopter al SMURD Iaşi a aterizat, miercuri, pe stadionul municipiului Piatra Neamţ pentru a prelua un preot aflat în comă profundă, în urma unui accident de muncă.
Iaşi: Comemorare a victimelor accidentului SMURD de acum zece ani Autorităţi şi cadre din domeniul medical s-au întâlnit, vineri, la Aeroportul Internaţional Iaşi, pentru a comemora zece ani de când un echipaj SMURD şi doi piloţi şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic.
Iaşi: Un bărbat călcat de tren, un nou caz 'Lăzărescu' Un bărbat, victimă a unui accident feroviar, a fost plimbat timp de şase ore între trei spitale deoarece Iaşiul nu are o unitate medicală în care să funcţioneze mai multe sectoare medicale.
Iaşi: Sute de persoane şi-au luat rămas bun de la membrii echipajului SMURD decedaţi în Republica Moldova Sute de cadre medicale, personal SMURD, ISU şi de la alte instituţii au venit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi pentru a-şi lua rămas bun de la cei trei membri ai echipajului elicopterului SMURD care au murit în timpul unei intervenţii de salvare efectuate joi în Republica Moldova.
Iaşi: Personalul medical de la Spitalul Sf. Spiridon, în stare de şoc după tragedia aviatică SMURD Angajaţii Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi sunt în stare de şoc, după aflarea veştii că doi dintre colegii lor şi-au pierdut viaţa în timpul tragediei aviatice SMURD din Republica Moldova.
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015-2016 (cronologie) Un accident rutier grav s-a produs la 22 februarie 2016, în municipiul Constanţa, în accident fiind implicat un microbuz şcolar ce transporta elevi la o unitate privată de învăţământ. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, au fost răniţi doi adulţi, iar cinci copii au traumatisme minore...