Cele mai citite
 


MBritanie: Scurtarea orelor de lucru ale medicilor prelungeşte timpul de aşteptare a pacienţilor
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timpul mediu de aşteptare în Serviciul Public de Sănătate britanic pentru o investigaţie medicală sau o operaţie a scăzut continuu din anii '90 până recent, însă din august 2009, când au fost introduse reglementările europene de limitare a programului de muncă a personalului medical la 48 de ore pe săptămână, tendinţa s-a inversat. Mii de pacienţi ajung în situaţia de a aştepta o operaţie mai mult de 18 săptămâni, relatează publicaţia britanică The Guardian.
Miniştrii britanici încearcă să renegocieze pentru Londra exceptarea parţială de la Directiva Europeană pentru Programul de Lucru, vizând inclusiv o posibilă scoatere de sub incidenţa acesteia a personalului medical. Colegiul Regal al Chirurgilor a întreprins o primă analiză exhaustivă a modului în care directiva europeană a afectat timpii de aşteptare la pacienţi.

Potrivit studiului, proporţia pacienţilor care au trebuit să aştepte peste 18 săptămâni pentru o operaţie ce nu reprezintă o urgenţă, s-a dublat de la 1,5% acum 18 luni, la aproape 3% în martie anul acesta.

Timpul de aşteptare a scăzut la cel mai jos nivel la sfârşitul anului 2008, când pacienţii trebuiau să aştepte numai câteva săptămâni pentru o operaţie.

De cânt directiva Uniunii Europene a tăiat numărul orelor de muncă pe care le poate presta un doctor tânăr de la 56 la 48 de ore pe săptămână, aceste ameliorări la timpul de aşteptare au dispărut, a arătat Colegiul Regal.

Majoritatea ţărilor europene eludează această legislaţie fie prin nemonitorizarea respectării ei, fie, în cazul Germaniei şi al Olandei, prin găsirea de metode de ocolire a ei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Dr. Marian Mitrică: În ultimii cinci ani a crescut cu 30% incidenţa cancerelor cerebrale Şeful Secţiei de neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", col. dr. Marian Mitrică, doctor în ştiinţe medicale, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că echipa pe care o conduce poate face toată gama de intervenţii chirurgicale din acest domeniu, anual re...
Hunedoara: Contracte de muncă suspendate pentru medicii implicaţi în scandalul reţetelor pentru bolnavii de cancer Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a decis luni să suspende contractele individuale de muncă ale celor doi medici oncologi implicaţi în dosarul reţetelor medicale prescrise în fals pentru tratamentul bolnavilor de cancer, pacienţii urmând să fie redistribuiţi către alţi specialişti.
Olt: Patru pacienţi cu gripă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Numărul cazurilor de gripă din judeţul Olt continuă să crească, luni fiind confirmată prezenţa virusului la şase persoane care au fost internate de săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu simptomele specifice, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.
Sindicate:Ordinul referitor la timpul de muncă în unităţile din sectorul sanitar încalcă flagrant Codul Muncii;cerem abrogarea Sindicatele din Sănătate solicită abrogarea urgentă a OMS 870/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar, document prin care, spun acestea, medicii, chimiştii şi biologii care efectuează gărzi sunt ''forţaţi...
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...