Cele mai citite
 


Botoşani: Zeci de persoane cu handicap, trimise la reevaluare
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de persoane din judeţul Botoşani, care beneficiază de indemnizaţii de handicap, vor trebui să fie reevaluate, în urma unor verificări efectuate de o comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Inspectoratului Teritorial de Muncă.
Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, un 'raport statistic cu privire la desfăşurarea campaniei naţionale de control privind încadrarea în grade de handicap şi acordarea certificatelor aferente perioadelor 14 iunie - 9 iulie şi 19 - 30 iulie 2010'.
Potrivit raportului, verificările au fost făcute în 14 unităţi teritorial-administrative din judeţul în care se află 4.312 persoane cu handicap. Membrii comisiei au verificat, din punct de vedere tehnic, 868 de dosare, însă au controlat în teren 237 de persoane încadrate în grad de handicap.
În urma anchetei, 56 de persoane, dintre care 32 cu handicap grav şi 24 cu handicap accentuat, vor trebui să fie reevaluate.
'Am ajuns vedete pe plan naţional. Preşedintele României şi premierul ştiu de orbii de la Botoşani cu permis de conducere. Atitudinea este următoarea: trebuie să facem reformă şi reforma presupune că şmecherii trebuie trimişi la muncă, iar cei care cu adevărat au nevoie de asistenţă socială trebuie ajutaţi', a afirmat Roman.
La nivelul judeţului Botoşani, Instituţia prefectului a făcut public, în urmă cu cinci luni, o situaţie de incompatibilitate între 468 de persoane cu handicap, care suferă de afecţiuni incompatibile cu calitatea de şofer, şi care deţineau permise de conducere.
Potrivit statisticilor, în Botoşani există peste 11.000 de persoane încadrate într-un grad de handicap şi sunt beneficiare de ajutoare financiare din partea statului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Prefectul cere aplicarea graduală a sancţiunilor pentru nerespectarea Legii anti-fumat Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a cerut, miercuri, instituţiilor publice să aplice gradual sancţiunile prevăzute pentru nerespectarea Legii anti-fumat, de la avertismente la amenzi.
Vaslui: Peste o mie de dosare ale persoanelor cu handicap trebuie reevaluate Aproximativ 1.000 de dosare din judeţul Vaslui trebuie reevaluate, a rezultat în urma campaniei naţionale de control privind încadrarea în grad de handicap grav şi accentuat a persoanelor adulte neinstituţionalizate la sfârşitul lunii decembrie 2010.
Botoşani: DSP anunţă că nu va autoriza Sanatoriul Podriga din cauza nepotabilităţii apei Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga nu poate beneficia de autorizaţie sanitară de funcţionare în condiţiile în care apa nu îndeplineşte condiţiile de potabilitate, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Silvana Tudorache.
Botoşani: Persoane cu handicap cu permis de conducere şi permis de port-armă Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a solicitat, marţi, Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) suspendarea permiselor de conducere şi a permiselor de port-armă deţinute de câteva sute persoane cu handicap.
Botoşani: Protest al angajaţilor Sanatoriului Podriga în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Aproximativ 30 de angajaţi ai Sanatoriului de neuropsihiatrie de la Podriga au protestat, vineri, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii DSP de a nu autoriza, din punct de vedere sanitar, unitatea medicală.
Timiş: Handicapaţii cu mâini amputate, chemaţi la comisia de evaluare pentru verificări Mai multe persoane cu handicap major şi incurabil din Timişoara s-au trezit cu schimbarea încadrării gradului de dizabilitate, cu tăierea dreptului de a avea un însoţitor şi, în consecinţă, cu ajutoare mult mai mici. Problema a intrat în vizorul consilierilor judeţeni.