Cele mai citite
 


Vaslui: Bolnavii din secţia TBC a Spitalului de Urgenţe fac faţă cu greu caniculei
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii internaţi în secţia TBC a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui suportă cu greu temperaturile foarte ridicate din saloane, clădirea nefiind dotată cu sistem de climatizare.
În saloane sunt înregistrate, în miezul zilei, între 33 şi 38 de grade Celsius, iar pentru a se feri de căldură bolnavii au pus pături în geam, se învelesc cu cearşafuri ude şi stau cu geamurile şi cu uşile deschise.
'Este foarte greu în aceste zile pentru bolnavi. Temperaturile foarte ridicate sunt greu de suportat. Aerul este irespirabil. Nu este bine pentru starea lor de sănătate că stau în curent sau că se învelesc cu cearşafuri ude, dar altă soluţie nu există. Nu sunt fonduri pentru un sistem de climatizare', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Rodica Robu, şeful Secţiei de Pneumoftiziologie din cadrul SJU Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Bolnavii de la neurologie stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei Cei peste 100 de pacienţi internaţi în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.
Vaslui: Bolnavii din Huşi, trimişi la medicii de familie şi la centrele de permanenţă fiindcă în spital nu sunt urgentişti Bolnavii din municipiul Huşi sunt sfătuiţi de de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui să meargă la policlinica spitalului sau la medicii de familie, având în vedere că, din cauza lipsei medicilor urgentişti, Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal 'D. Castroian'...
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Vaslui: Spitalul Municipal Huşi, supraaglomerat din cauză că într-o comună apropiată nu există medic de familie Conducerea Spitalului Municipal Huşi a avertizat, luni, cu privire la faptul că la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al unităţii sanitare s-a înregistrat o avalanşă de bolnavi, în ultima săptămână, din cauza faptului că în Vetrişoaia, o comună situată la 35 de kilometri de municipiu, nu este medic...
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...
Vaslui: Salvarea nu a putut ajunge la doi bolnavi din cauza zăpezii Salvările nu au putut ajunge joi la două urgenţe, în judeţul Vaslui, din cauza drumurilor acoperite cu zăpadă şi gheaţă.