Cele mai citite
 


Giurgiu: A crescut numărul copiilor cu afecţiuni oncologice
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul minorilor din judeţul Giurgiu înregistraţi cu probleme oncologice a crescut cu 50 la sută în ultimul an de zile.
'În anii trecuţi erau înregistrate cel mult zece cazuri de copii cu astfel de afecţiuni. În prezent 15 minori, având vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, au probleme de sănătate de natură oncologică', se arată într-un raport emis miercuri pentru presă de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.
Totodată, se constată şi o creştere uşoară a copiilor de vârstă mică diagnosticaţi cu diabet, în prezent fiind înregistrate 15 astfel de cazuri în judeţ.
Numărul minorilor încadraţi într-un grad de handicap se menţine aproximativ constant de la un an la altul, cei mai mulţi având afecţiuni psihiatrice, 178 de cazuri, şi neurologice, 127 de cazuri. Totodată, 40 de copii din judeţul Giurgiu suferă de autism, iar 80 au afecţiuni vizuale sau auditive. Un număr mare de cazuri se înregistrează şi în ceea ce priveşte copiii cu afecţiuni ale sistemului osos-muscular, 50 de copii din judeţul Giurgiu cu astfel de afecţiuni fiind încadraţi în gradul I de handicap.
La începutul lunii august, în evidenţa Compartimentului de Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi din cadrul DGASPC Giurgiu se aflau 766 de minori cu certificate de handicap, un număr de 648 dintre aceştia fiind îngrijiţi în familii, iar 118 au fost abandonaţi de părinţi şi se află în casele de tip familial din judeţ.
Cei mai mulţi dintre minorii cu handicap provin din mediul rural, respectiv 439, iar 209 sunt din mediul urban.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Numărul copiilor diagnosticaţi cu autism în judeţ, în creştere Numărul copiilor diagnosticaţi cu autism în judeţul Giurgiu este în creştere, în 2013 fiind diagnosticaţi cu autism un număr dublu de copii faţă de cei diagnosticaţi în anul 2010 când au fost luate în evidenţă în judeţ primele certificate de acest fel.
Giurgiu: Numărul copiilor cu autism în creştere Numărul copiilor diagnosticaţi cu autism în judeţul Giurgiu este în creştere fiind aproape dublu faţă de cel înregistrat în urmă cu doi ani de zile, precizează oficiali ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului.
Suceava: Curs gratuit de instruire a părinţilor care au copii cu dizabilităţi, oferit de ''Star of Hope'' România Fundaţia ''Star of Hope'' România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, va organiza sâmbătă cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie). Metode Aplicative'', ce se adresează părinţilor care au copii cu dizabilităţi.
Giurgiu: Numărul copiilor diagnosticaţi cu întârziere mentală este în creştere O treime dintre cazurile înregistrate de Comisia de Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi în judeţul Giurgiu în ultimul an îl reprezintă copiii diagnosticaţi cu întârziere mentală.
DGASPC Giurgiu: Numărul persoanelor diagnosticate cu Alzheimer, încadrate într-un grad de handicap, dublu faţă de 2011 Numărul persoanelor încadrate într-un grad de handicap ca urmare a diagnosticării cu boala Alzheimer este, în judeţul Giurgiu, în creştere, dublându-se în ultimii patru ani, se arată într-o informare transmisă marţi AGERPRES de DGASPC Giurgiu.
Mehedinţi: Proiect de modernizare a infrastructurii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat proiectul 'Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta-Turnu-Severin', a declarat marţi, pentru AGERPRES...