Cele mai citite
 


Municipalitatea a deschis alte patru corturi anticaniculă
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor, a deschis miercuri alte patru corturi anticaniculă în zone cu trafic pietonal intens (Dristor, Titan, Crangaşi şi Parcul Carol), numărul punctelor de prim ajutor amplasate de Municipalitate ajungând la 27, ca urmare a temperaturilor ridicate înregistrate în Capitală şi menţinerea avertizării de Cod Galben de caniculă.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), remis AGERPRES, în toate parcurile administrate de Municipalitate, Administraţia Lacuri, Parcuri, Agrement a amenajat 12 corturi anticaniculă. Astfel, au fost administrate corturi în parcurile Herăstrău (trei puncte), Tineretului ( 2 puncte), Cişmigiu, Izvor,Carol, Floreasca, Unirii, Circului şi Bordei. În toate aceste locuri, personalul medical este prezent în intervalul orar 8,00-22,00.
Corturile anticaniculă amplasate de Administraţia Spitalelor sunt situate în următoarele zone: parcul Herăstrău, Gara de Nord, pieţele Obor, Roma şi Unirii - 11 iunie, parcul Cişmigiu, piaţa Romană, Universitate - două corturi (la ieşirea din pasaj către Spitalul Colţea şi la Facultatea de Arhitectură), Dristor ( ieşirea de la metrou Dristor 2), Titan, Crângaşi, Parcul Carol. De asemenea, sunt două puncte de prim ajutor în Grozăveşti (campusul universitar) şi în Pasajul Universităţii.
În toate aceste locaţii personalul medical (asistente medicale sau voluntari ai Crucii Roşii) se află la dispoziţia bucureştenilor între orele 11.00-17.00, atunci când sunt înregistrate cele mai ridicate temperaturi. De menţionat este şi faptul că, în orice moment, de la punctele de prim ajutor amplasate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, se poate apela Serviciul de Ambulanţă Bucureşti, care va interveni în cel mai scurt timp pentru soluţionarea cazurilor grave.
Toate cele 27 de puncte de prim ajutor sunt dotate cu aer condiţionat, scaune şi dozatoare cu apă, menţionează comunicatul PMB.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Capitalei a amenajat 23 de corturi anticaniculă Primăria Capitalei reaminteşte bucureştenilor că în mai multe zone din municipiu sunt amplasate 23 de corturi anticaniculă dotate cu aer condiţionat, scaune, dozatoare de apă şi personal medical. Măsurile au fost luate ca urmare a avertizării meteorologice cod galben emisă de Administraţia Naţională...
Primăria Municipiului Bucureşti suplimentează măsurile anticaniculă Primăria Municipiului Bucureşti a decis suplimentarea măsurilor anticaniculă, având în vedere avertizările de caniculă ale meteorologilor pentru zilele următoare.
PMB: 18 corturi anticaniculă în Capitală; alte două urmează să fie amplasate Primăria Capitalei le reaminteşte bucureştenilor că au la dispoziţie 18 corturi anticaniculă, în contextul în care specialiştii au anunţat temperaturi foarte ridicate pentru următoarele trei zile.
Măsuri suplimentare anticaniculă solicitate de primarul general al Capitalei Bucureştenii au la dispoziţie, începând de luni, 25 de corturi anticaniculă şi puncte de prim-ajutor, ca urmare a solicitării primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, de suplimentare a măsurilor anticaniculă, având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile.
Primăria Capitalei a amenajat 20 de corturi medicale anticaniculă în Capitală 20 de corturi medicale anticaniculă dotate cu aer condiţionat, apă, personal medical şi aparatură de specialitate au fost amenajate în Bucureşti, având în vedere avertizările de caniculă emise de meteorologi, a anunţat luni Primăria Capitalei.
Sorin Oprescu solicită continuarea măsurilor de combatere a efectelor caniculei Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat reprezentanţilor direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) să continue măsurile de combatere a efectelor caniculei, având în vedere avertizarea de cod galben din această perioadă, informează un comunicat al...