Cele mai citite
 


Tinerii liberali clujeni acuză Guvernul Boc pentru situaţia din domeniul sănătăţii
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia de tineret a PNL Cluj-Napoca (TNL) acuză Guvernul Boc şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj de faptul că încearcă blocarea eliberării medicamentelor compensate.
'După ce a redus numărul de paturi şi a concediat peste 200 de persoane din spitalele clujene, Guvernul Emil Boc a tăiat şi banii pentru decontarea medicamentelelor compensate, iar conducerea CJAS Cluj încearcă pe orice cale să blocheze eliberarea de către farmacii a reţetelor gratuite sau compensate', se arată într-un comunicat intitulat 'Guvernul Emil Boc atentează la sănătatea clujenilor' şi semnat de preşedintele TNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea.
El spune că există o presiune a CJAS Cluj asupra farmaciilor.
'Presiunile CJAS asupra farmaciilor, pentru a le determina să nu mai elibereze reţete compensate, se axează pe două direcţii. Pe de o parte, începând din zilele următoare, timp de două săptămâni, farmaciile vor fi intens controlate de către reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate împreună cu echipe ale casei judeţene. Iar pe de altă parte, în mod abuziv, începând cu 1 august, CJAS Cluj nu mai validează facturile şi reţetele cu medicamente emise către pacienţi', se arată în documentul tinerilor liberali.
De asemenea, TNL Cluj-Napoca 'somează conducerea CJAS Cluj să pună capăt practicii ilegale de nepreluare a facturilor şi de reţinere doar a numerelor de facturi', fapt care, în opinia liberalilor, blochează funcţionarea farmaciilor şi pune în pericol sănătatea a mii de clujeni.
În replică, reprezentantul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj, Crina Grozav, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că situaţia este generalizată în toate judeţele.
'În a doua parte a lunii iulie am anunţat farmaciile cu care suntem în relaţie contractuală că s-au epuizat fondurile pentru medicamente, am anunţat şi Casa Naţională. Situaţia este valabilă la nivelul întregii ţări, deci toate casele judeţene de sănătate sunt în această situaţie, cu atât mai mult Clujul, care este un judeţ mare, centru universitar. E o situaţie, din păcate, la nivel naţional, nu e singulară şi sperăm că soluţii vor fi identificate şi de această dată, ca să putem acorda continuitate în asistenţa cu medicamente', a precizat purtătorul de cuvânt al CJAS Cluj.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Majoritatea farmaciilor eliberează medicamente pe bază de reţete compensate şi gratuite Cele mai multe dintre farmaciile din Cluj-Napoca au eliberat medicamente pe bază de reţete compensate şi gratuite, de la 1 august, pentru a nu crea disfuncţionalităţi în tratamentul pacienţilor, chiar dacă fondurile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, cu această destinaţie, s-au epuizat la începutul...
Gorj: Farmaciile din judeţ aşteaptă suplimentarea plafonului din luna august O parte dintre farmaciile din judeţul Gorj au epuizat plafonul suplimentat în luna iulie de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, fiind obligate astfel să nu mai elibereze reţete compensate şi gratuite până la o nouă suplimentare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedinta Colegiului Farmaciştilor...
Gorj: CJAS a suplimentat plafonul pentru medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a suplimentat plafonul pentru medicamente acordat farmaciilor, acestea putând elibera în prezent reţete compensate şi gratuite, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul economic al instituţiei, Cosma Dumitrescu.
Galaţi: Bani pentru eliberarea de reţete compensate, doar până în octombrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi poate asigura plata către farmacii pentru eliberarea de reţete compensate doar până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul CJAS Galaţi, Olimpia Buzia.
Covasna: Farmaciile somează CAS să plătească restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate Conducerea Colegiului Farmaciştilor Covasna somează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să achite, până pe 7 martie, restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate, avertizând că, după această dată, va fi sistată eliberarea acestora.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.