Cele mai citite
 


Covasna: Primăria Baraolt a refuzat să preia datoriile spitalului
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul oraşului Baraolt, Nagy Istvan, a semnat protocolul de preluare a spitalului din localitate, însă a refuzat în scris să preia şi datoriile acestuia.
'Spitalul are o datorie de 333.000 de lei, iar potrivit Legii 273 aceste instituţii nu se pot descentraliza cu datorii. Eu am semnat peste tot că nu preiau şi datoriile pentru că asta ar însemna moarte clinică. Abia dacă o să-mi ajungă banii să plătesc salariile în luna septembrie', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Nagy Istvan.
El a susţinut în mai multe rânduri că nu are încredere în procesul de descentralizare făcut de Ministerul Sănătăţii, de aceea a şi semnat protocolul de predare - primire cu o întârziere de aproape o lună.
Nagy Istvan a mai spus că spitalul din Baraolt duce lipsă de specialişti şi nu are nicio dotare complexă, motiv pentru care are rezerve cu privire la şansele de supravieţuire ale acestuia, mai ales dacă 'banii vor fi repartizaţi de Consiliul Judeţean pe criterii politice'.
Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe, Covasna şi Târgu Secuiesc au semnat protocoalele de predare - primire a celorlalte spitale pe data de 28 iunie, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, care le-a dat asigurări că datoriile acumulate până pe data de 31 martie vor fi plătite de MS la prima rectificare bugetară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Primarul din Baraolt refuză să preia spitalul fără documente complete Sfântu Gheorghe, 1 iul /Agerpres/ - Primarul oraşului Baraolt, Nagy Istvan, refuză să semneze protocolul de preluare a spitalului din localitate pe considerentul că documentul este incomplet.
Covasna: Preşedintele CJ spune că SJU funcţionează mai bine după descentralizare Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, afirmă că activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe s-a îmbunătăţit după descentralizare şi trecerea acestuia în subordinea autorităţilor locale.
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: Majorare de buget pentru Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean Covasna a aprobat miercuri rectificarea bugetului Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe cu aproape 1,6 milioane de lei.
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin POR Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare va fi semnat în vara acestui an.
Covasna: Conflict mocnit la Spitalul din Baraolt pe fondul tăierii salariilor Angajaţii Spitalului orăşenesc Baraolt, cărora le-au fost tăiate salariile cu 5% la începutul lunii februarie, sunt nemulţumiţi de lefuri şi ameninţă că vor declanşa un conflict de interese, care va culmina cu grevă generală, dacă situaţia nu se va remedia.