Cele mai citite
 


Tulcea: Ajutoare italiene pentru sinistraţii din Pătlăgeanca
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele din satul Pătlăgeanca din judeţul Tulcea, afectate de inundaţiile de acum aproape o lună, au primit miercuri după-amiaza ajutoare din partea organizaţiei italiene de Cruce Roşie, în urma unei campanii iniţiate de Ramona Bădescu.
Voluntarii filialei tulcene a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie (SNCR), alături de viceprimarul Tudor Cernega şi directorul general al SNCR, Ioan Silviu Lefter, au împărţit aproape 90 de pungi cu alimente neperisabile şi materiale igienico-sanitare.
'Am mai primit de la Crucea Roşie alimente, cizme şi au mai venit cu grăunţe pentru păsări, că toate s-au stricat. Şi fânul pentru cal şi vacă s-a stricat. Au fost suficiente ajutoare', a declarat pentru AGERPRES Florica Guriencu, prima persoană care a primit miercuri după-amiază sprijin din partea organizaţiei italiene de Cruce Roşie.
Florica Guriencu locuieşte în Pătlăgeanca, alături de soţul ei, de 10 ani şi susţine că s-a retras aici datorită aerului curat, având în vedere că este bolnavă.
'A fost ceva insuportabil. Până s-a zvântat pământul, nu puteai să ieşi din casă din cauza mirosului. Cu timpul apa a scăzut încet-încet, soarele a uscat pământul, totul se regenerează şi o luăm de la capăt. Am mai trecut prin inundaţiile din 2006. S-au uscat toţi pomii fructiferi. Am făcut livadă, s-a stricat. Numai un măr şi doi peri care rezistă la apă mai am. Acum trebuie să investim în grădină cu ceea ce rezistă la apă. Am avut cea mai frumoasă curte. Ştiţi ce a rezistat? Trandafirii', a afirmat Florica Guriencu.
În timpul inundaţiilor, în podul casei în care apa nu a intrat în totalitate a instalat un cort pentru o vecină.
'Venea apa făceam diguri, diguri... Noi mulţumim pentru tot ceea ce au adus pentru noi şi pentru că din puţinul lor ne-au dat şi nouă, iar pentru noi a fost foarte mult. Venise cineva la noi şi mi-a spus 'Hai să mâncăm!' şi i-am răspuns 'Mănânci când ai!'. Noi nu aveam nici pâine', a mai spus Florica Guerincu.
O altă localnică, Matroana Bujanschi, în vârstă de 73 de ani, s-a plâns că nu s-a acrodat nutreţ pentru animale.
'Ne-au dat nişte grăunţe acolo, dar vita mănâncă nutreţ. Dacă vaca nu are un trifoi, n-are o iarbă, n-are nimic. Pe apa asta mare le-am ţinut pe dig. Acum au stuf, căldura le omoară, e foarte greu de nutreţ', a afirmat Matroana Bujanschi.
În urma unei campanii derulate de organizaţia italiană de Cruce Roşie la iniţiativa consilierului personal al primarului Romei pentru relaţia cu comunitatea românească, Ramona Bădescu, două TIR-uri cu 30 de tone de alimente neperisabile, materiale igienico-sanitare şi materiale de construcţii au ajuns în noaptea de marţi spre miercuri în oraşul Tulcea.
Acestea vor fi împărţite de filiala teritorială a SNCR tuturor persoanelor care au fost afectate de inundaţiile din iulie.
În urmă cu aproape o lună, din cauza inundaţiilor, 25 de localităţi din judeţul Tulcea au fost afectate, 221 de locuinţe au fost inundate, 29 distruse, alte 129 fiind în pericol de prăbuşire. De asemenea, au fost afectate peste 600 de anexe gospodăreşti, circa 6.800 de hectare de teren cultivat, 60 de hectare de păduri, două drumuri comunale şi două drumuri judeţene fiind totodată avariate.?
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie a intervenit cu ajutoare în judeţele afectate de inundaţii Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Crucea Roşie Română a intervenit de urgenţă cu ajutoare umanitare de primă necesitate, din depozitele proprii sau primite ca donaţii de la companii private în judeţele afectate de inundaţii Arad, Alba, Cluj, Brăila, Botoşani, Tulcea şi Suceava.
Tulcea: Crucea Roşie acordă noi ajutoare sinistraţilor din Delta Dunării Societatea Naţională de Cruce Roşie (SNCR) va acorda marţi noi ajutoare persoanelor din Delta Dunării afectate de inundaţiile din această vară.
Galaţi: Ajutoare de la Crucea Roşie pentru sinistraţi Zeci de tone de alimente şi materiale sanitare au fost puse la dispoziţia autorităţilor de Crucea Roşie pentru ajutorarea sinistraţilor din zonele calamitate ale judeţului Galaţi, a anunţat miercuri şeful filialei gălăţene a organizaţiei, Gheorghe Hogea.
Galaţi: Voluntarii de la Crucea Roşie distribuie ajutoare în comuna Costache Negri Voluntarii de la filiala din Galaţi a Asociaţiei Crucea Roşie distribuie, marţi, ajutoare localnicilor din comuna Costache Negri unde apa a inundat 28 de case, 100 de curţi şi 59 de anexe.
Buzău:Voluntarii de la Crucea Roşie au distribuit ajutoare în două localităţi izolate Peste 20 de voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Buzău au distribuit marţi ajutoare în două localităţi izolate din judeţ.
Crucea Roşie lansează un apel umanitar pentru sinistraţii din Serbia şi Bosnia-Herţegovina Crucea Roşie Română a lansat luni un apel umanitar de urgenţă pentru persoanele afectate de inundaţiile din Serbia şi Bosnia-Herţegovina.