Cele mai citite
 


Călăraşi: Peste 390 de persoane vaccinate împotriva cancerului de col uterin
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 390 de persoane au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin la nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Potrivit comunicatului transmis presei, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi, de la sfârşitul lunii noiembrie 2009 şi până în prezent, la nivelul judeţului Călăraşi în cadrul campaniei de vaccinare HPV au fost vaccinate cu doza întâi un număr de 393 persoane de sex feminin, dintre care 325 au primit doza a doua şi 137 au finalizat vaccinarea primind deja cea de-a treia doză.
După administrarea celor 855 doze vaccin până în prezent, nu au fost raportate reacţii adverse postvaccinale indezirabile.
Vaccinul protejează împotriva infecţiei cu tulpinile 16 şi 18 de virus papiloma uman.
HPV16 (papilomavirusul uman tip 16) este responsabil de aproape 50% dintre cancerele de col uterin şi HPV18 (papilomavirusul uman tip 18) pentru încă 17-20 %, astfel încât virusul papiloma este principalul factor infecţios responsabil de apariţia cancerului de col uterin.
Cancerul de col uterin reprezintă a doua localizare dintre cancere la femei în România (după cancerul de sân) şi principala formă de cancer la femeile din România cu vârsta între 15 şi 44 de ani.
În România anual sunt diagnosticate cu cancer de col uterin 3.448 de femei şi mor din această cauză 2.094. România are cea mai înaltă rata de mortalitate prin cancer de col uterin dintre ţările Europei de Est.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Peste 360 de persoane, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 360 de persoane de sex feminin au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin în judeţul Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Călăraşi: Peste 380 de femei din judeţ au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 380 de femei au fost vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare HPV până în prezent, în judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.
Călăraşi: Peste 390 de femei, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 390 de femei au fost vaccinate împotriva virusului HPV, în judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Peste 340 de femei au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 340 de femei au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin în judeţului Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Medici de familie: 6 femei mor zilnic în România de cancer de col uterin cancerul de col uterin este singurul tip de cancer care poate fi prevenit printr-un vaccin, însă România este în continuare fruntaşă atât în ceea ce priveşte incidenţa, cât şi mortalitatea, iar zilnic 6 femei pierd lupta cu această boală, a declarat marţi într-o conferinţă de presă medicul primar Cr...