Cele mai citite
 


Mamele care se îngraşă prea mult în timpul sarcinii riscă să aibă copii graşi
joi, 5 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Probleme cu greutatea, Mama si copilul
 

Mamele care se îngraşă prea mult în timpul sarcinii au bebeluşi mai graşi, indiferent de factorii genetici, arată un amplu studiu american publicat online de revista medicală britanică The Lancet.

Doi medici de la spitalul de copii din Boston şi de la Universitatea Columbia, New York, au analizat datele de la toate naşterile din Michigan şi New Jersey, între 1 ianuarie 1989 şi 31 decembrie 2003. Au fost peste un milion de naşteri. Autorii studiului au analizat mai multe naşteri ale aceleiaşi femei, ca să excludă influenţa factorilor genetici. Ei au pus în evidenţă 'o legătură coerentă între creşterea în greutate şi greutatea la naştere a nou-născutului, fiecare kilogram luat de mamă însemnând o creştere cu 7,35 grame a bebeluşului'.

Nou-născuţii a căror mamă s-a îngrăşat cu peste 24 de kg în timpul sarcinii au cântărit la naştere cu 150 grame mai mult decât cei a căror mamă a luat în greutate doar 8-10 kg. Femeile care au luat peste 24 kg prezentau un risc de două ori mai mare să nască un copil de 4 kg sau mai mult decât cele care au luat 8-10 kg.

'Rezultatele sugerează că o creştere excesivă a greutăţii în timpul sarcinii poate mări, la copii, riscul unor boli legate de obezitate', încheie autorii studiului.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incredibilul efect vindecator al atingerii mamei Corpul uman nu este doar un sistem biochimic si genetic, dinamic si sofisticat; exista puternice aspecte energetice, emotionale si psihologice care interactioneaza decisiv cu partile lor corespondente ale corpului si pot face o diferenta cat se poate de masurabila in functiile noastre fiziologice...
Femeile obeze şi diabetice nasc adesea copii supraponderali (studiu) Femeile supraponderale sau obeze riscă mai mult decât cele cu greutate normală să dea naştere unor copii cu greutate excesivă - se arată într-un studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA) şi preluat de AFP. Cercetarea, desfăşurată de Universităţile din Exeter şi Bristol...
Bebeluşi obezi încă înainte de naştere Obezitatea infantilă începe încă înainte de naştere: mame supraponderale nasc bebeluşi prea graşi, afirmă oamenii de ştiinţă britanici, care au analizat nivelurile de grăsime la nou-născuţi, relatează 7sur7.be.
Femeile obeze dau naştere la copii mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic (studiu) Copiii ale căror mame sunt obeze ar fi mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic decât cei născuţi de femei care au o greutate normală, potrivit unui studiu efectuat recent în Belgia şi publicat luni în jurnalul ''BMC Medicine'', informează Live Science.
Antibioticele, legate de creşterea în greutate la copii (studiu) Copiii cărora li se administrează antibiotice iau în greutate mai repede decât cei care nu iau medicamente, iar această creştere a masei corporale poate fi cumulativă şi progresivă, conform unui studiu citat joi de Fox News.
Riscul de obezitate poate fi calculat de la naştere O metodă de calcul online permite de acum aprecierea riscului de obezitate la copii încă de la cea mai fragedă vârstă. Testul a fost realizat de o echipă internaţională, fiind desfăşurat pe finlandezi, italieni şi americani, relatează passionsante.be.