Cele mai citite
 


Preşedintele Paraguayului a suferit o intervenţie chirugicală
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele paraguayan Fernando Lugo a suferit miercuri o intervenţie chirugicală de îndepărtare a unei glande în zona inghinală şi a fost apoi externat din spital, informează medicii săi, citaţi de Reuters.
Fernando Lugo, de 59 de ani, care a avut o operaţie de prostată în ianuarie, trebuia să fie supus acestei operaţii săptămâna trecută, dar a amânat-o din cauza programului încărcat, a declarat presei medicul urolog Cayo Estigarribia.

'Am înlăturat glanda şi urmează să efectuăm analize, ceea ce reprezintă doar un lucru de rutină, dar, ţinând cont că este vorba despre preşedinte, este important să ne luăm toate măsurile de precauţie', a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al guvernului, Augusto Dos Santos, a declarat că Lugo va rămâne în reşedinţa prezidenţială pentru câteva zile, la recomandarea medicilor, urmând să-şi reia activităţile obişnuite luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adenomul de prostată - de la primele semne la tratament Afecţiunile prostatei sunt unele dintre cele mai frecvente boli ale sexului masculin. În România, peste 30% dintre bărbaţii cu vârsta peste 60 de ani suferă de adenom de prostată – hipertrofie benignă a prostatei, iar pentru cei de 80-85 de ani, riscul apariţiei acestuia creşte până la 90%. În acelaşi...
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Timiş: Prima operaţie în cancer de prostată, cu un robot ultraperformant, la Spitalul Judeţean O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara au efectuat, joi, prima operaţie cu un robot ultraperformant, proaspăt achiziţionat, în cazul unui pacient cu cancer de prostată.
Tratament cu extract de serenoa pentru adenomul de prostată în formă uşoară şi moderată Peste 800.000 de bărbaţi între 50 şi 60 de ani suferă din cauza adenomului de prostată, a subliniat marţi conf. dr. urolog Valentin Ambert, de la Spitalul "Teodor Burghele", cu prilejul prezentării Studiului Flux.
Cluj: Intervenţie chirurgicală transmisă în premieră mondială, în direct, în sistem 3D O echipă de medici români şi italieni a realizat, vineri, în premieră mondială, la Spitalul Municipal Clujana, o operaţie care a fost transmisă în direct, în sistem 3D. Astfel, o grupă de 30 de medici rezidenţi şi de studenţi au putut viziona, în timp real, ceea ce în mod normal nu vede decât chirurgul...
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.