Cele mai citite
 


Băsescu susţine că decizia privind plata datoriilor spitalelor s-a luat în biroul său
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, miercuri seara, că decizia privind plata datoriilor spitalelor s-a luat cu peste două luni în urmă, în biroul său, în contextul referitor la procesul de descentralizare.
'Vă spun eu povestea acestei decizii (n.r. - a descentralizării spitalelor). (...) Erau la mine în birou şi ministrul Finanţelor, şi ministrul Sănătăţii, şi premierul. Făceam o analiză pe riscurile descentralizării spitalelor, ca de altfel şi a şcolilor. Una dintre problemele pe care le-a spus ministrul Cseke a fost 'trebuie să le descentralizăm, dar plătindu-le datoriile, că nu le vor putea suporta administraţiile locale'. (...) Poate mă credeţi că această decizie a fost luată de peste două luni, ca la momentul descentralizării să plătească parte din datorii, pentru că probabil şi Fondul (n.r. FMI) , şi orice altă structură financiară ar fi spus 'plătiţi întâi datoriile la societăţile comerciale ca să diminuaţi blocajul'. (...) Eu v-am putut da o exp licaţie legată de o analiză pe care am făcut-o împreună cu membrii Cabinetului în acel proces în care eu m-am angajat în campanie că vom accelera procesul de descentralizare. În condiţiile în care ungurii vorbesc de creşterea nivelului de autonomie, am pus problema foarte abrupt: 'Bine, şi atunci de ce nu vreţi ca spitalele şi şcolile să fie descentralizate?'', a declarat Băsescu, la postul public de televiziune.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Dacă Nicolăescu nu are hârtii privind mobilierul de la minister este şpagă Preşedintele Traian Băsescu l-a criticat pe ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în contextul afirmaţiilor apărute în presă privind mobilierul cu care şi-a echipat sala de protocol de la minister, spunând că este nepermis acest lucru şi că dacă nu are documente sponsorizarea poate fi calificată drept...
Băsescu, despre situaţia spitalului judeţean Ploieşti: Nicolăescu minţea cu neruşinarea Preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat pe ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, că a minţit "cu neruşinare" cu privire la scandalul generat de situaţia de la Spitalul judeţean din Ploieşti, adăugând că acesta "s-a trezit după ce a văzut că e groasă".
Şeful statului către R. Arafat: Să se prezinte la ministrul Sănătăţii cu observaţii la legea sănătăţii, nu să creeze o psihoză publică Preşedintele Traian Băsescu i-a recomandat luni seară subsecretarului de stat în MS, dr. Raed Arafat, să prezinte ministrului Sănătăţii observaţiile sale cu privire la noua lege din domeniu în loc să creeze "o psihoză publică".
Ministrul Sănătăţii susţine că nu poate mări salariile medicilor rezidenţi în acest an Ministerul Sănătăţii nu va majora salariile medicilor rezidenţi în acest an şi că o posibilă mărire a acestora ar putea avea loc în 2014, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, ministrul Eugen Nicolăescu.
Traian Băsescu a semnat decretul de numire a Guvernului Ponta Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, 21 decembrie, decretul privind numirea Guvernului României, avându-l pe Victor Ponta în funcţia de prim-ministru.
Traian Băsescu: La Cotroceni nu a ajuns niciun raport trimis de Raed Arafat Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că la Palatul Cotroceni nu a ajuns niciun raport pe marginea proiectului noii legi a sănătăţii care să fie trimis de fostul subsecretar de stat în MS dr. Raed Arafat.