Cele mai citite
 


Peste 60.000 de nou-născuţi vaccinaţi antituberculoză
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaccinarea antituberculoză a fost reluată, de la 5 iulie şi până în prezent fiind vaccinaţi mai mult de 61.500 de nou-născuţi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis, joi, AGERPRES.
'MS a asigurat, astfel, aproape în totalitate recuperarea la vaccinare a nou-născuţilor din perioada februarie-iunie 2010', se arată în comunicatul MS.
Cele mai multe vaccinări au fost realizate în maternităţi şi spitale, peste 21.600, dar şi în centrele de vaccinare organizate de direcţiile de sănătate publică, 20.710 vaccinări. În cabinetele medicilor de familie au fost realizate 19.253 de imunizări.
Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.
Deoarece producătorul român de vaccin BCG, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino nu a mai primit autorizaţie de producţie pentru acest an, la propunerea ministrului Sănătăţii Cseke Attila, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern pentru achiziţionarea unui milion de doze de vaccin BCG cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), organizaţie interguvernamentală internaţională constituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.
Bugetul alocat pentru achiziţia dozelor de vaccin a fost de 81.732,50 de dolari.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
Peste 11.000 de nou-născuţi imunizaţi în prima săptămână de vaccinare BCG Peste 11.000 de nou-născuţi au fost vaccinaţi în prima săptămână după ce Ministerul Sănătăţii a reînceput procesul de imunizare împotriva tuberculoziei.
Vaccinarea anti-TBC a nou-născuţilor, amânată până în aprilie Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei va fi reluată în luna aprilie, atunci când Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare ''Cantacuzino'', care este producătorul vaccinului, va pune în funcţiune noua linie tehnologică pentru reluarea producţiei, informează...