Cele mai citite
 


SUA: odisee provocatoare pentru Andrei Floroiu în beneficiul bolnavilor cu scleroză multiplă
vineri, 6 august 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

La sfârşitul lunii august, fostul bancher de investiţii Andrei Floroiu se va îmbarca alături de doi colegi într-o călătorie în care vor parcurge 20.000 de mile, străbătând 30 de ţări, timp de şase săptămâni pentru a strânge fonduri pentru ONG-urile care se ocupă de persoanele ce suferă de scleroză multiplă, scrie Wall Street Journal /WSJ/ în ediţia de joi.

Ca piloţi instruiţi, cei trei vor oferi zboruri turistice pentru persoanele afectate de această boală şi vor transporta specialişti şi pacienţi care nu au acces la asistenţă în spitale pentru tratament.

'Dorim să oferim persoanelor cu scleroză multiplă libertatea pe care nu o mai au', susţine Floroiu care şi-a părăsit activitatea de investitor în domeniul biotehnologiei în cadrul Grupului Invus pentru a călători şi a-şi continua acest proiect.

Investiţiile în companii precum Biogen IDEC, Corp Elan şi Teva Pharmaceutical Industries, care elaborează tratamente pentru scleroza multiplă, au fost cele care l-ar făcut pe Floroiu să vorbească cu sute de bolnavi cu scleroză multiplă, cu familiile şi medicii lor. El a descoperit că, spre deosebire de o boală cum ar fi cancerul, scleroza multiplă este o boală cronică, progresivă, cu care oamenii pot trăi zeci de ani.

'Dincolo de producerea de medicamente pentru viitor, trebuie să contribuim la îmbunătăţirea vieţii acestor oameni începând chiar de mâine', a adăugat el.

Floroiu susţine că el a acoperit cei 100.000 dolari necesari pentru călătorie, iar restul fondurilor strânse vor merge la organizaţii caritabile, printre care National Multiple Sclerosis Society, Multiple Sclerosis International Federation, dar şi la organizaţii locale din ţări cum ar fi Islanda, Israel, Slovacia şi România.

Fostul investor a beneficiat de asistenţă juridică pro-bono din partea firmei de avocatură Cadwalader, Wickersham & Taft LLP pentru a pune bazele organizaţiei Fly for Multiple Sclerosis. Organizaţia, care îşi înregistrează progresele zilnice pe site-ul său, Flyms.org, va organiza un eveniment la New York, săptămâna viitoare, pentru a strânge fonduri pentru călătorie.

'Am fost alături de National Multiple Sclerosis Society timp de 20 de ani, aşa că am văzut cum voluntarii dedicaţi mergeau pe bicicletă, conduceau sau călătoreau prin America, însă nu am mai văzut pe nimeni care să se angajeze într-o odisee provocatoare aşa cum face Andrei', declara Arney Rosenblat, vicepreşedinte asociat la National Multiple Sclerosis Society, una dintre organizaţiile care vor beneficia de strângerea de fonduri realizată de Fly for Multiple Sclerosis.

Notare
Comentarii
de loredana
Un gest frumos. Multumim ca existati si ca va ganditi la noi!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tinerii cu scleroză multiplă şi boli rare nu mai au medicamente 'Bolnavii cu scleroză multiplă nu au primit medicamente în luna aprilie', a declarat, joi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Societăţii de Scleroză Multiplă din România, Dragoş Zaharia, în cadrul unei mese rotunde cu tema 'Scleroza multiplă şi boli rare', manifestare la care au participat doar reprezentantul...
APAN caută voluntari pentru un proiect de ajutorare a persoanelor afectate de scleroza multiplă Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Neurodegenerative (APAN) solicită sprijinul celor care fac voluntariat şi se ocupă cu donaţiile pentru a participa la proiectul de ajutorare a persoanelor cu scleroză multiplă, intitulat ''La plimbare cu scleroza multiplă!.
Alba: Asistenţă specializată pentru pacienţii cu scleroză multiplă Pacienţii cu scleroză multiplă din judeţul Alba vor beneficia, timp de un an, de asistenţă specializată din partea unei echipe de asistenţi sociali, kinetoterapeuţi şi psihologi în cadrul unui proiect lansat marţi de Asociaţia SM Speromax Alba şi Fundaţia Vodafone România, care contribuie financiar în...
Alba: Bolnavii de scleroză multiplă neînscrişi în programul naţional de sănătate apelează la tratamente naturiste Doar o mică parte dintre bolnavii de scleroză multiplă din judeţul Alba sunt înscrişi în programul naţional de sănătate, selecţia făcându-se după mai multe criterii, fiind 'avantajaţi' tinerii, pe motiv că aceştia au şanse mai mari de supravieţuire, a arătat, miercuri, preşedintele Asociaţiei SM Speromax...
Proiect european pentru tinerii cu scleroză multiplă Un proiect dedicat tinerilor cu scleroză multiplă va fi derulat în perioada aprilie 2013 - septembrie 2014 de Asociaţia SM SPEROMAX Alba. Proiectul 'Comitet de tineret în România pentru pacienţii de scleroză multiplă' este finanţat în cadrul liniei 'Tineret în acţiune' al Comisiei Europene, se arată...
Bihor: Sediu modern pentru persoanele cu scleroză multiplă, prin investiţie Regio Persoanele cu scleroză multiplă din Oradea vor beneficia de un sediu modern şi adaptat cerinţelor specifice, în urma unei noi investiţii Regio, derulată de Primăria municipiului Oradea, printr-un proiect în valoare de peste trei milioane de lei.