Cele mai citite
 


Moscoviţii sfătuiţi să plece în concediu şi să părăsească oraşul, din cauza poluării şi a caniculei
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii au recomandat moscoviţilor să părăsească oraşul, ca urmare a poluării şi a caniculei, care afectează capitala rusă. Poluarea aerului, rezultat al împrăştierii fumului de la incendiile izbucnite în zona Moscovei, a atins miercuri cel mai înalt nivel din această vară, depăşind cu mult cotele admise.
'În funcţie de posibilităţi, trebuie întrerupt lucrul şi oamenii să-şi ia zile libere sau să plece în concediu. Cine are posibilitatea, să părăsească Moscova şi să plece, dar nu în regiunile unde este arşiţă', a declarat joi şeful Serviciului Sanitar rus, Ghennadi Onişcenko, citat de Interfax.

'Problema cheie este micşorarea volumului de componente respirabile rezultate din arderi. Pentru aceasta trebuie redusă activitatea şi protejate căile respiratorii prin purtarea de măşti de protecţie', a adăugat Onişcenko.

Ziarul Izvestia scrie joi că miercuri a fost ziua cea mai toxică din această vară, concentraţia de dioxid de carbon în aer depăşind de cinci ori normele admise.

Vara acestui an a bătut toate recordurile de căldură la Moscova de la începutul măsurătorilor de temperatură, acum 130 de ani. Un maxim istoric a fost înregistrat săptămâna trecută, cu 38,2 grade în capitală, dar această temperatură ar putea fi depăşită în zilele următoare.

Preşedintele Dmitri Medvedev, care a decretat stare de urgenţă în şapte regiuni, inclusiv în zona Moscovei, a ordonat miercuri măsuri pentru protejarea instalaţiilor strategice, în special a celor nucleare, de incendiile violente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Poluarea aerului determină creşterea presiunii sângelui (studiu) Inhalarea aerului poluat timp de două ore poate mări riscul apariţiei unor boli de inimă, se arată într-un studiu. Persoanele expuse smogului riscă şi mai mult să facă boli cardiovasculare, potrivit studiului apărut în numărul pe septembrie al revistei Hipertensiunea, citat de agenţia China Nouă.
Poluarea aerului este responsabilă de 48.000 de decese pe an în Franţa Poluarea aerului dată de particulele fine este responsabilă de moartea a 48.000 de oameni în fiecare an în Franţa, ceea ce face din ea a treia cauză de mortalitate care poate fi prevenită după fumat şi alcool, potrivit unui studiu publicat marţi, citat de agenţia France Presse.
Poluarea aerului duce la naşterea unor bebeluşi cu greutate mai mică (studiu) Femeile însărcinate expuse la aer poluat în ultimele săptămâni de sarcină par a naşte copii cu greutate mai mică, se arată într-un studiu publicat marţi în revista americană Environmental Health Perspectives şi preluat de AFP.
Poluarea aerului este nocivă pentru persoanele cu insuficienţă cardiacă (studiu) Poluarea aerului este nocivă pentru persoanele cu insuficienţă cardiacă şi poate chiar să ducă la deces, relevă un amplu studiu internaţional citat joi de BBC.
ÎNCÃLZIRE GLOBALÃ Poluarea aerului are în Franţa costuri anuale de peste 100 de miliarde de euro Poluarea aerului costă Franţa mai mult de 100 de miliarde de euro anual, sumă ce include cheltuielile pentru sănătate, absenteismul din companii sau declinul recoltelor, potrivit unei evaluări efectuate de o comisie de anchetă a Senatului francez, informează AFP.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit peste 400.000 de lei pentru sistemul de protecţie împotriva incendiilor Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit din partea Consiliului Judeţean Covasna suma de 426.000 lei pentru finalizarea sistemului de protecţie contra incendiilor.